user preferences

Recent articles by Πρωτοβουλία Ομάδας Μεταφράσεων
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Αναρχικό κίνημα

Η ανάγκη για restart May 29 23 by Ευριπίδης Καλτσάς

1η Μάη: μέρα ταξ... May 01 23 by Πρωτ. Αναρχ. Αγ. Αναργ.-Καματερού

Αντιεκλογικ^... Mar 31 23 by Αναρχικοί Αγ.Αναργύρων-Καματερού

Πρωτοβουλία δημιουργίας Ομάδας Μεταφράσεων

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Monday March 08, 2010 18:03author by Πρωτοβουλία Ομάδας Μεταφράσεωνauthor email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Αναρχικού / Αντιεξουσιαστικού / Ελευθεριακού χώρ&#

Το (υπό κατασκευή και δοκιμαστικό ακόμα) contrainfo.espiv.net είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας για δημιουργία ομάδας μεταφράσεων και η ζωντανή απόδειξη της ανάγκης ύπαρξης μιας μεταφραστικής κολλεκτίβας του ευρύτερου αναρχικού / αντιεξουσιαστικού / ελευθεριακού χώρου. Είναι ένα εγχείρημα ανοιχτό και αυτοδιαχειριζόμενο, με στόχο την αντιπληροφόρηση, τη δικτύωση του ελληνικού αντιεξουσιαστικού κινήματος με αυτά του εξωτερικού και τη διάχυση του αναρχικού λόγου στην κοινωνία.

'ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ/ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ/ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΥ ΧΩΡΟΥ

contrainfo.espiv.net (υπό κατασκευη)

Το contrainfo.espiv.net είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας για δημιουργία και η ζωντανή απόδειξη της ανάγκης ύπαρξης μιας μεταφραστικής κολλεκτίβας του ευρύτερου αναρχικού / αντιεξουσιαστικού / ελευθεριακού χώρου. Είναι ένα εγχείρημα ανοιχτό και αυτοδιαχειριζόμενο, με στόχο την αντιπληροφόρηση, τη δικτύωση του ελληνικού αντιεξουσιαστικού κινήματος με αυτά του εξωτερικού και τη διάχυση του αναρχικού λόγου στην κοινωνία. Ως τέτοιο λοιπόν , προτάσσει την ακηδεμόνευτη επικοινωνία ως εργαλείο στα χέρια των κινημάτων, ως προϋπόθεση για μία ελεύθερη κοινωνία, ως μέσο και ως σκοπό. Παράλληλα έρχεται να δράσει συμπληρωματικά και υποβοηθητικά στα κάθε είδους ανεξάρτητα δίκτυα αντιπληροφόρησης και σε παρόμοια εγχειρήματα του εξωτερικού.

Η αναγκαιότητα του εγχειρήματος σήμερα , είναι κάτι παραπάνω από ορατή. Η εξουσία εντατικοποιεί και εκσυγχρονίζει τους μηχανισμούς μαζικής προπαγάνδας. Επιχειρεί να μετατρέψει την απτή πραγματικότητα σε εικονική, τον ορατό κόσμο σε πλασματικό. Αυτή η τεχνητή πλασματικότητα επιχειρείται να μεταγγιστεί στα μυαλά των ανθρώπων για να τους αφαιρεθεί σταδιακά η κριτική ικανότητα μέχρι να μετατραπούν σε άβουλους, πειθήνιους υπηκόους. Τελικός στόχος της η συλλογική ύπνωση, η απομόνωση, η εξατομίκευση, η πλήρης χειραγώγηση των συνειδήσεων μας. Εργαλεία της είναι, σε πρώτη φάση η απαραίτητη σε τέτοιες βρώμικες δουλειές σχηματοποίηση και σε δεύτερη φάση το σκόπιμο ψέμα, η ανακρίβεια, η παραποίηση και η διαστρέβλωση στοιχείων, ειδήσεων και πληροφοριών. Φορείς αυτής της ιδεολογικής τρομοκρατίας είναι τα ευτελισμένα πλέον μέσα μαζικής αποχαύνωσης και αποπληροφόρησης. Η συνειδητή ή ασυνείδητη, μερική ή ολική απαξίωση τους είναι ένα ακόμη σημάδι ενός κόσμου που καταρρέει μαζί με τη φαινάκη τους. Όμως τα ''όμορφα'' ψέματα δεν καταρρέουν νομοτελειακά εξίσου όμορφα. Η δυσωδία από την αποσύνθεση του παλιού κόσμου γίνεται αισθητή καθημερινά. Ας την επιταχύνουμε, πολεμώντας το παλιό, προετοιμάζοντας και συνάμα βιώνοντας το καινούργιο. Με πρόταση και με πειραματισμό. Με ανάλυση και σύνθεση αλλά και με αυτοσχεδιασμό.

Απέναντι στην παρακμάζουσα και απάνθρωπη ιδεολογία της κυριαρχίας προτάσσουμε τη συνεργασία, την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση. Επιδιώκουμε να ξεσκεπάσουμε τους αστικούς μύθους της αντικειμενικότητας και αμεροληψίας της λεγόμενης ενημέρωσης, της δήθεν ελευθερίας της έκφρασης. Θέλουμε , μέσω της άμεσης μετάφρασης και διάδοσης ειδήσεων, απόψεων και κάθε είδους κινηματικής αντιπληροφόρησης και γνώσης, να ενημερωνόμαστε για τι πραγματικά γίνεται στον κόσμο και στη γειτονιά μας. Να αντισταθούμε στην πολιτική έκφραση του καπιταλισμού: την ολοκληρωτική δημοκρατία. Αντιτάσσουμε στη βία της ιδεολογικής τρομοκρατίας της εξουσίας την αντιβία της αντιπληροφόρησης. Χρησιμοποιούμε στην πράξη τις γνώσεις μας για τον πιο ωραίο και ελπιδοφόρο αγώνα στην ιστορία της ανθρωπότητας: τον αγώνα για ατομική και κοινωνική απελευθέρωση.

This page has not been translated into Català yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]