user preferences

Η CGT χαιρετίζει την απεργία στην Ελλάδα

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Εργατικοί Αγώνες | Ανακοίνωση Τύπου author Saturday March 06, 2010 06:45author by CGTauthor email gabineteprensa at cgt dot org dot es Report this post to the editors

Η CGT για την Γενική Απεργία στην Ελλάδα

  Η Συνομοσπονδιακή Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας (CGT) μετά την συνέλευσή της την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου σε συνομοσπονδιακό πλαίσιο, διακυρήτει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους/ες και τον λαό της Ελλάδας στο σύνολό τους, για τον αγώνα που αποφάσισαν να ακολουθήσουν, έκφραση του οποίου ήταν η Γενική Απεργία στην οποία πρωταγωνίστησαν.  

Βλέπουμε την απάντηση της Ελληνικής Εργατικής Τάξης με Γενική Απεργία ως το αναγκαίο εργαλείο για την ανακοπή της επίθεσης του καπιταλιστικού συστήματος και την συνεπαγόμενη από αυτή επισφάλεια. Οι εργαζόμενες/οι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να πληρώνουμε την κρίση που γέννησαν οι πλούσιοι.

Για αυτό, είναι απαράδεκτο το ότι αυτοί οι ίδιοι οι θεσμοί και τα κράτη που έχουν κυβερνήσει προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων και πολυεθνικών προσπαθούν να επιβάλουν τις λύσεις τους βασιζόμενοι σε κοινωνικές περικοπές, μειώσεις μισθών, επιμήκυνση του χρόνου συναξιοδότησης, κτλ.

Από την πλευρά της CGT θέλουμε να στείλουμε έναν δυνατό χαιρετισμό σε όλους όσους συμμετέχουν στην Ελλάδα στις εργατικές και κοινωνικές κινητοποιήσεις και να τους πούμε ότι αποτελούν ένα καθαρό παράδειγμα πάλης για την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο.  

CONFEDERACIÓN GENERAL DEL TRABAJO
GABINETE DE PRENSA CONFEDERAL

C/ Sagunto, 15 - 1º. 28010-Madrid. Tfnos: +34 914 470 572 y +34 690 640 826. Fax: +34 91 445 3132

Related Link: http://www.cgt.es/

This page has not been translated into Castellano yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]