user preferences

New Events

Midden-Amerika / Caraïben

no event posted in the last week

Een onnatuurlijke ramp: Solidariteit voor Haiti!

category midden-amerika / caraïben | miscellaneous | appeal / petition author Monday January 18, 2010 16:49author by Miami Autonomy & Solidarity - - Réseau de Solidarité Haïti Batay Ouvriyeauthor email miamiautonomyandsolidarity at yahoo dot com Report this post to the editors

Oproep voor solidariteit en fondsen voor de werkende mensen van Haiti!

Een natuurramp is op Haiti neergedaald, waarvan we op dit moment alleen de oppervlakte van de gevolgen zien. Het Haitische volk zal mogelijk gedurende decennia vechten om hun levens en hun huizen opnieuw op te bouwen, in het licht van de ineenstorting zonder precedent, zowel fysiek als sociaal. Toch is deze ramp onnatuurlijk, ondanks de onvoorspelbaarheid van aardbevingen, een wangedrocht van onze tijd. [Français] [English]

haiti_2.jpg


Een onnatuurlijke ramp: Solidariteit voor Haiti!

Oproep voor solidariteit en fondsen voor de werkende mensen van Haiti!


Een natuurramp is op Haiti neergedaald, waarvan we op dit moment alleen de oppervlakte van de gevolgen zien. Het Haitische volk zal mogelijk gedurende decennia vechten om hun levens en hun huizen opnieuw op te bouwen, in het licht van de ineenstorting zonder precedent, zowel fysiek als sociaal. Toch is deze ramp onnatuurlijk, ondanks de onvoorspelbaarheid van aardbevingen, een wangedrocht van onze tijd.

De mate van de schade van de aardbeving is deel van de kosten van onbeperkte uitbuiting die met iedere stap die winst boven gezondheid, veiligheid, en welzijn van het Haitische volk stelt. Terwijl de wereld kijkt naar mogelijkheden om te helpen krijgt de macht een kans. De Haitische arbeiders en boeren hebben gedurende decennia gevochten voor hun rechten op zelfs maar het meest basale niveau van bestaan, terwijl de bezettingsmacht van de VN, de staat en de heersende elites de sociale ellende zonder aarzeling in stand houden. Nu Port-Au-Prince in puin ligt ontstaan voor heersers nieuwe mogelijkheden om Haiti in hun eigen belang opnieuw op te bouwen, en in soortgelijke zin voor de Haitische arbeiders en boeren om hun recht op hun eigen Haiti te doen gelden, een Haiti waarin ze niet gedwongen zijn in gevaarlijke gebouwen te wonen, en voornamelijk te werken om de portemonnees van elites te vullen, buitenlands of binnenlands.

Als we ons bewegen van met schrik kijken naar het ondernemen van beslissende actie kunnen progressieven een alternatief bieden. Er is een sterk en mooi verlangen om wat te doen, om anderen in deze tijd van nood te helpen. Onze acties zijn het sterkste als we onszelf organiseren, en in eenheid een gezamenlijke inspanning leveren. Nu kunnen we de meest vergaande invloed hebben, door onszelf te verbinden om direct in solidariteit op te treden met de autonome sociale bewegingen in Haiti. Ze vertegenwoordigen de best mogelijke optie voor het Haitische volk, en zijn in de grootste nood.

Tegelijkertijd zijn we in de beste positie om ze te helpen, vanwege ons gezamenlijke belang als mensen die betrokken zijn bij het strijden tegen een systeem dat werkt om ons allemaal uit te buiten. We roepen op tot solidariteit, van mens tot mens betrokken bij een gezamenlijke strijd. Het is niet alleen een kwestie van geld voor hulp, maar ook een autonome en onafhankelijke daad van internationale solidariteit, die het bankroet van de bezettingsmachten, multinationale bedrijven, en Haitische elites aantoont, die primair verantwoordelijk zijn voor de slechte situatie van Haiti. Er zal hulp stromen, en geld worden gegeven als een vorm van liefdadigheid, tot de volgende ramp. Onze daad van solidariteit zou, in geen enkele vorm, alleen een daad van humanitaire hulp moeten zijn. Het zou geen apolitieke daad moeten zijn, en we zouden niet het groene licht moeten geven aan degenen die wensen te profiteren van het lijden van anderen. Het zou een daad van solidariteit moeten zijn met het strijdende volk van Haiti en hun organisaties, terwijl tegelijkertijd de totaal ongeschikte Haitische elites en hun staatsapparaat, dat Haiti bankroet laat gaan, worden afgewezen. De aardbeving is een natuurramp, maar de situatie in Haiti, de extreme armoede van de massa's en de onrechtvaardigheid van de sociale orde, zijn onnatuurlijk.

We hebben een verhouding met een organisatie, Batay Ouvriye, en zetten onze hulpbronnen en tijd in om Batay Ouvriye te helpen zichzelf opnieuw op te bouwen vanuit de ramp, en de strijd voor een beter Haiti en een betere wereld voort te zetten. Batay Ouvriye is een strijdbare basisorganisatie van arbeiders en boeren in Haiti, met arbeiders die zich in heel Haiti hebben georganiseerd, in het bijzonder in de industriële sweatshops en vrijhandelszones. We hebben een middel opgezet om geld te sturen naar Batay Ouvriye. Als anderen geld naar Batay Ouvriye willen sturen, email alsjeblieft naar miamiautonomyandsolidarity@yahoo.com

Klik hier voor een bijdrage te leverenHet Batay Ouvriye Haiti Solidariteit Netwerk roept alle progressieven om zich bij ons aan te sluiten, in de nasleep van de aardbevingsramp, om ons te ondersteunen bij het organiseren voor de verschillende arbeidersvakbonden, boeren associaties, arbeiders associaties in de Batay Ouvriye beweging in Haiti.

Sluit je op zaterdag 16 januari 2010 bij ons aan om 5 uur bij 963 Rogers Ave, tussen Beverly Road en Tilden Ave in Brooklyn. Het Batay Ouvriye Haiti Solidariteit Netwerk is gedurende het laatste decennium actief geweest en heeft solidariteitswerk georganiseerd, terwijl diens leden ervaren activisten zijn die gedurende meer dan dertig jaar hebben gewerkt in het kamp van het volk.

We zouden onze orientatie willen onderscheiden van de verlichtingsinspanningen vanwege de ramp door andere organisaties en imperialistische instituties.

We willen het kamp van het volk machtiger maken, om het initiatief te nemen tot het opnieuw opbouwen van hun levens, met waardigheid, onafhankelijk van reactionaire en imperialistische controle.

Groeten,
Mario


Geef dit alsjeblieft door aan andere geinteresseerden. Vertalingen (spaans, kreyol) zullen worden gepost als we ze hebben ontvangen bij onze website of als we ze af hebben. Hier is onze verklaring (gezamenlijke verklaring van Miami Autonomy and Solidarity/Batay Ouvriye Haiti Solidariteit Netwerk).

Related Link: http://miamiautonomyandsolidarity.wordpress.com/
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Employees at the Zarfati Garage in Mishur Adumim vote to strike on July 22, 2014. (Photo courtesy of Ma’an workers union)

Front page

Sou Siklonn Matyou

¡Contra el machismo dominante Anarquismo Militante!

[Colombia] El NO se impuso, ¿qué sigue?

Hamba kahle comrade Bobo Makhoba (1975-2016)

Where to now, Zimbabwe? Beyond the “good” charismatic pastor.

Contre la loi Travail: le bras de fer continue

Announcement of Nationally Coordinated Prisoner Workstoppage for Sept 9, 2016

Opinião da CAB diante a atual conjuntura Brasileira

¿Habemus pacem? Los desafíos en el tránsito de La Habana a Colombia

Italia - terremoto

Inside the Zimbabwean Uprising

La experiencia de Mujeres Libres: 80 años del surgimiento del feminismo anarquista organizado

Con Lucha Y Organización Fortalecemos La Resistencia

Algunas reflexiones en torno al poder y la institucionalidad a 80 años de la Revolución Española

80 aniversari de la insurrecció obrera i popular i de la revolució social

80 anni fa la rivoluzione comunista libertaria in Spagna

De los comités de defensa al análisis de los órganos de poder

The Coup in Turkey: Tyranny against tyranny does not make freedom

Greve, Piquete, Marcha e Ocupação! Educadores e Estudantes unidos pela Educação!

Making sense of the Brexit tide of reaction and the reality of the racist vote

[Colombia] Ante el acuerdo de cese al fuego bilateral y definitivo entre el gobierno colombiano y las FARC-EP

Coyuntura Política en Venezuela: Crisis, Tendencias y el Desafío de la Independencia de Clase

Orlando means fightback

Palestinian workers in Israel: between scylla and charybdis

Midden-Amerika / Caraïben | Miscellaneous | nl

Sat 22 Oct, 13:32

browse text browse image

Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no stories matched your search, maybe try again with different settings.
Sorry, no press releases matched your search, maybe try again with different settings.
© 2005-2016 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]