user preferences

New Events

Ιταλία / Ελβετία

no event posted in the last week

Νέες συγκρούσεις στο Ροσάρνο

category Ιταλία / Ελβετία | Μετανάστευση / Ρατσισμός | Νέα author Sunday January 10, 2010 18:48author by Dmitri - MACG (personal capacity)author email ngnm55 at gmail dot com Report this post to the editors

Απομακρύνονται οι μετανάστες

Ολοκληρώνεται η απομάκρυνση των εξεγερμένων μεταναστών από το Ροσάρνο της Καλαβρίας. Συνεχίστηκαν και σήμερα οι συγκρούσεις στο Ροσάρνο της Καλαβρίας μεταξύ Αφρικανών εποχιακών εργατών και των κατοίκων της περιοχής.

Μετά την εξέγερση των περασμένων δυο ημερών η απάντηση των κατοίκων υπήρξε τόσο σκληρή που ακόμα και τα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης όλης της χώρας κάνουν λόγο για “άγρια εκδίωξη-κυνήγι σκλάβων” Οι μετανάστες “εισάγονται” από τα ντόπια αφεντικά -μεταξύ των οποίων και ξακουστά ονόματα της Ντράνγκετα -τοπικής οργάνωσης της μαφίας -για να εργαστούν στην συγκομιδή των πορτοκαλιών της περιοχής (..θυμίζει Άργος ...)

Από χθες (Παρασκευή) το βράδυ οι μετανάστες μεταφέρονται σε κέντρα κράτησης εκτός πόλης στις πόλεις Κροτόνε και Μπάρι ενώ δεκάδες κλήσεις προς τις αρχές έχουν γίνει από μετανάστες που είχαν διαφύγει στην γύρο περιοχή για να ξεφύγουν από τις απειλές ένοπλων κατοίκων ζητώντας να πάνε να τους παραλάβουν.

Οι αρχές κάνουν λόγο για πολλούς τραυματίες: 37 μετανάστες, 17 κάτοικοι-αγανακτισμένοι πολίτες και 19 αστυνομικοί. Πέντε μετανάστες παραμένουν στο νοσοκομείο οι 4 είναι εκτός κινδύνου αλλά με βαριά τραύματα από καδρόνια και όπλα διασποράς και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ένας που δέχτηκε επίθεση με πέτρες.

Στην περιοχή έχει σταλεί ειδική μονάδα ειδικών και αστυνομικών για την διαχείριση της κρίσης με εντολή του υπουργού εσωτερικού Μαρόνι και η επιχείρηση απομάκρυνσης των μεταναστών αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών ενώ έχουν ήδη απομακρυνθεί από την πόλη πάνω από 300 μετανάστες.

Η κυβέρνηση κάνει λόγο για "υποκινούμενη και ύποπτη εξέγερση" και ο Μαρόνι σε δηλώσεις του έκανε λόγο για “υπερβολική ανοχή στην λαθρομετανάστευση που οδηγεί σε τέτοια αποτελέσματα.”

Μεταξύ των Ιταλών συλληφθέντων είναι και γιος γνωστού μέλους της Ντράνγκετα που έχει πρόσφατα συλληφθεί και που είχε οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή ,όπου όλη η οικονομία - όπως φυσικά και η παραγωγή οπωροκηπευτικών - ελέγχεται από οικογένειές της μαφίας.

Μέσα στο χάος των ημερών ξεπήδησε μέσω διαδικτύου - και τράβηξε την προσοχή πολλών μεταξύ των οποίων και των αρχών βέβαια - πρωτοβουλία που καλεί στην οργάνωση παν ιταλικής απεργίας των 4.5 εκατομμυρίων μεταναστών που εργάζονται στην χώρα την μέρα της Πρωτομαγιάς.

http://primomarzo2010.blogspot.com/

Να θυμίσουμε ότι οι μετανάστες που προέρχονται από χώρες όπως το Μαρόκο την Γκάνα και την Σενεγάλη και που είναι όλοι μεταξύ 19 και 30 ετών πριν δεχτούν την συντονισμένη καταστολή από τους κατοίκους και τους μπάτσους έδειξαν τα δόντια τους κάνοντας κυριολεκτικά άνω κάτω την πόλη σε μια πρωτοφανούς έντασης εξέγερση. Δεκάδες αυτοκίνητα καταστράφηκαν όπως και μαγαζιά και κτίρια ενώ στήθηκαν οδοφράγματα στους δρόμους της πόλης ..

Εκδηλώσεις και πορείες αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκαν σε πολλές πόλης της Ιταλίας όπως στην Κοσέντζα και στην Ρώμη όπου αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτές από τα κοινωνικά κέντρα συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχείρησαν να τους κλείσουν τον δρόμο με αποτέλεσμα να τραυματισθεί αστυνομικός από αυτοσχέδια κροτίδα. Μέλη εξω κοινοβουλευτικών οργανώσεων ,κοινωνικά κέντρα και κόσμος της αριστεράς καλούν σε συγκέντρωση αύριο Κυριακή 10 /1 στο Ροσάρνο. Οι αρχές μπροστά στις εκδηλώσεις αλληλεγγύης και για να ηρεμήσει η κατάσταση διαβεβαιώνουν ότι κανένας μετανάστης από τους εκδιωχθείς δεν θα απελαθεί.

Μερικές φώτο από τον καταυλισμό , τις συγκρούσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής και από την σημερινή απομάκρυνση των Αφρικανών εργατών στα links

http://www.repubblica.it/cronaca/2010/01/09/foto/rosarn...77/1/
http://www.repubblica.it/cronaca/2010/01/08/foto/rosarn...70/1/
http://www.repubblica.it/cronaca/2010/01/08/foto/rosarn...93/1/
http://www.repubblica.it/2006/05/gallerie/cronaca/dormi....html

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]