user preferences

New Events

Brazil/Guyana/Suriname/FGuiana

no event posted in the last week

Solidaritu s FAG!

category brazil/guyana/suriname/fguiana | repression / prisoners | tisková zpráva author Tuesday November 10, 2009 18:05author by Několik antiautoritářských organizací Report this post to the editors

Mezinárodní anarchistické prohlášení solidarity s FAG (Federaçăo Anarquista Gaúcha)

Federaçăo Anarquista Gaúcha (FAG) je brazilská anarchistická federace, která byla založena v roce 1995, tedy ve stejném roce jako ČSAF. V současné době čelí intenzivní represi ze strany brazilských úřadů a policie. Několik antiautoritářských organizací z Evropy, Jižní a Severní Ameriky, Austrálie a Afriky vydalo prohlášení solidarity s brazilskými anarchisty a anarchistkami. Tímto se k němu připojuje také Československá anarchistická federace. [English] [Ελληνικά] [Portuguęs] [Français] [Italiano] [Türkçe]


Mezinárodní anarchistické prohlášení solidarity s FAG (Federaçăo Anarquista Gaúcha)

Solidaritu s FAG!


Ve čtvrtek 29. října v brazilském Rio Grande do Sul vtrhla policie pod velením guvernéra Yeda Crusiuse do prostorů Fedraçăo Anarquista Gaúcha. Policie zabavila plakáty, zápisy ze schůzek, pevný disk počítače, obsah odpadkových košů a další materiály. Snažili se také zastrašit sympatizanty, kteří přišli vyjádřit svoji solidaritu, a ty, jejichž jména byla na webových stránkách organizace. Dva anarchisté byli zatčeni a obviněni. Členové FAG strávili roky bojem proti exkluzi, obranou spravedlnosti a důstojných životních podmínek. Jsou také známí pro svou dlouhodobou práci s „catadores“ (sběratelé kartonu a recyklovaného odpadu) a s bezdomovci. Pomáhají lidem na samém dně společnosti.

FAGZ těchto důvodů policie v Rio Grande do Sul potlačuje hnutí FAG, ve státě, který je ponořený do korupčních skandálů, který zaujímá represivní postoj vůči kolektivům a organizacím, které se snaží svobodně užívat své svobody projevu s cílem kritizovat politiku, jež škodí lidem. Toto je reakce vlády na sociální protest. FAG není první organizací, která byla napadena. Vzpomeňme na smrt rolníka Eltona Bruma a na smrt Mercela Cavalcanta.

Jednoznačně odsuzujeme tyto projevy represe. Odsuzujeme rozporuplnost brazilské vlády, pravicové politiky s levicovým slovníkem. Politiku řízenou ekonomickými zájmy, které jsou diktovány nadnárodními korporacemi a provázeny militaristickými a represivními praktikami.

Nejenže odmítáme tuto vládní represi, vyjadřujeme také solidaritu a podporu anarchistům a anarchistkám z FAG za stálou a vytrvalou práci, kterou dělají s obyčejnými lidmi ze svého města. S lidmi, které vláda a policie terorizuje zastrašováním a represí. Jsme si jisti, že s represí neuspějí.

Nyní je důležité ukázat podporu a solidaritu. Z těchto důvodů apelujeme na všechny anarchisty, libertariány, místní organizace a kolektivy, aby se přidali k protestu proti tomuto útoku.

Federazione dei Comunisti Anarchici (Itálie)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Jižní Afrika)
Alternative Libertaire (Francie)
Melbourne Anarchist Communist Group (Austrálie)
Workers Solidarity Movement (Irsko)
Federaçăo Anarquista do Rio de Janeiro (Brazílie)
Pró-Federaçăo Anarquista de Săo Paulo (Brazílie)
Red Libertaria Popular Mateo Kramer (Kolumbie)
Federación Anarquista Uruguaya (Uruguay)
Workers Solidarity Alliance (USA)
Organizaçăo Resistęncia Libertária (Brazílie)
Unión Socialista Libertaria (Peru)
Organización Revolucionaria Anarquista "Voz Negra" (Chile)
Pró-Coletivo Anarquista Organizado de Joinville (Brazílie)
Coletivo Anarquista Zumbi dos Palmares (Brazílie)
Estrategia Libertaria (Chile)
Vermelho e Negro (Brazílie)
Rusga Libertária (Brazílie)
Coletivo Anarquista Luta de Classes (Brazílie)
Union communiste libertaire (Quebec, Kanada)
Československá anarchistická federace (Československo)
Counter Power (Norsko)

30 October 2009

Related Link: http://www.anarkismo.net

This page has not been translated into Polski yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]