user preferences

Συνελήφθη μέλος της ZACF

category Νότια Αφρική (Περιφέρεια) | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Friday October 07, 2005 13:05author by MI και MD Report this post to the editors

Θύμα της «λευκής» δικτατορίας της Ζουαζηλάνδης

** Το κείμενο αυτό δημοσιεύθηκε στο www.anarkismo.net και στο www.ainfos.ca Μετάφραση από το «Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης», Μελβούρνη, 5 Οκτώβρη 2005.

Ο «MK», μέλος του παράνομου δικτύου της Αναρχικής Κομμουνιστικής Ομοσπονδίας Zabalaza (ZACF) στη Ζουαζηλάνδη ήταν μεταξύ οκτώ μελών του Κογκρέσου Νεολαίας Ζουαζηλάνδης (SWAYOCO) που συνελήφθηκαν από την αστυνομία μετά από μια διαδήλωση της οργάνωσης αυτής στην πόλη Manzini το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2005.

Η διαδήλωση του SWAYOCO έγινε για διαμαρτυρία ενάντια στη συνέχιση της ισχύος του αυταρχικού διατάγματος, που αποφασίστηκε το 1973 από τον τότε βασιλιά Sobhuza ΙΙ και με το οποίο τέθηκε εκτός νόμου κάθε δημοκρατική πολιτική δραστηριότητα στη χώρα, η οποία είναι η τελευταία «λευκή» δικτατορία (μοναρχία) στην Αφρική.

Ο διάδοχος του Sobhuza, Mswati ΙΙΙ άρχει σε μια χώρα που μαστίζεται κυριολεκτικά από τον ιό ΗΙV/AIDS (από τα υψηλότερα ποσοστά σε παγκόσμια κλίμακα), σε μια χώρα όπου ακόμα και το να πάρεις νερό από ένα ρεύμα χωρίς άδεια αποτελεί έγκλημα, ενώ ο ίδιος και η ακολουθία του συνεχίζουν να σπαταλούν εκατομμύρια για ιδιωτικά τζετ, οχήματα πολυτελείας, ολόκληρη σειρά παλατιών και απαγωγή μαθητριών για να τις κάνουν νύφες τους.

Τα δύο τελευταία χρόνια, η ZACF έχει μόνιμη παρουσία και παρέμβαση στη Ζουαζηλάνδη και είναι η μόνη επαναστατική οργάνωση που προωθεί σε επίπεδο βάσης τη δημιουργία ενός κινήματος ανατροπής και συντριβής του βασιλιά και της βρετανικο-νοτιοαφρικανικής κεφαλαιοκρατίας που υποστηρίζει.

Αγωνιζόμενη μέσα και έξω από το SWAYOCO, η ZACF έχει ήδη διαδώσει τις αναρχικές ιδέες της ταξικής πάλης ανάμεσα στην πολιτικά συνειδητοποιημένη νεολαία.

Αντιμετωπίζοντας τη διαδήλωση του SWAYOCO του Σαββάτου 1/10/2005 στην οποία συμμετείχε και η ZACF, η βασιλική αστυνομία της Ζουαζηλάνδης άνοιξε προειδοποιητικά πυρά και στο χάος που ακολούθησε συνελήφθη ο «MK» και 7 ακόμα σύντρόφοι-μέλη του SWAYOCO.

Τον περασμένο μήνα, εντούτοις, η πλάστιγγα ήταν με την άλλη πλευρά, όταν θωρακισμένη αστυνομική μονάδα «hippo» που περιπλανιόταν σε ελεγχόμενο από συντρόφους έδαφος υπέστη επίθεση με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

Στον «MK» και τους 7 συντρόφους του ασκήθηκε η κατηγορία της «διατάραξης ειρήνης», κατηγορία που φυσικά δεν καταλογίσθηκε στην αστυνομία που άρχισε πρώτη τους πυροβολισμούς.

Ο «MK» δέχτηκε επισκέψεις συντρόφων στο κέντρο κράτησης Zakhele στην πόλη Manzini το βράδυ της 4/10/05. Διατηρεί την ψυχραιμία του και έχει ακμαίο ηθικό, αλλά είναι άρρωστος και δεν μπορεί να πάρει τα κανονικά φάρμακά του.

Το ποσόν της εγγύησης για την αποφυλάκισή του έχει καθοριστεί σε R1,500 από το κράτος, αλλά διάφορες πολιτικές οργανώσεις προσπαθούν να πετύχουν μια μείωση στις R500, ποσόν που ακόμα είναι τεράστιο για τα δεδομένα αυτής της εξαιρετικά φτωχής χώρας της νότιας Αφρικής.

MI και MD

Διεθνείς γραμματείς της ZACF

Νότια Αφρική και Ζουαζηλάνδη

* Γράψτε στην ZACF στη διεύθυνση Postnet Suite 153, Private Bag X42, Braamfontein 2017, South Africa. Ιστοσελίδα www.zabalaza.net

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]