user preferences

New Events

Balkans Region

no event posted in the last week

Prehlásenie ASI

category balkans region | repression / prisoners | press release author Monday September 07, 2009 17:30author by SK ASI-MUR - Sindikalna konfederacija „Anarhosindikalistička inicijativa“ Report this post to the editors

Slobodu Anarchosyndikalistom!

Dňa 4. septembra 2009 okresný súd v Belehrade rozhodol, že zatknutí členovia ASI budú držaní vo väzbe 30 dní. Naši kamaráti sú obvinení z medzinárodného terorizmu.


Prehlásenie ASI


Dňa 4. septembra 2009 okresný súd v Belehrade rozhodol, že zatknutí členovia ASI budú držaní vo väzbe 30 dní. Naši kamaráti sú obvinení z medzinárodného terorizmu.

Odborový zväz Anarchosyndikalistická iniciatíva (ASI) sa o útoku na grécke veľvyslanectvo a o organizácii, ktorá za tento čin prevzala zodpovednosť, dozvedel z médií.

Využívame túto príležitosť, aby sme verejnosti znovu pripomenuli, že metódy individuálneho politického boja nie sú anarchosyndikalistickými metódami. Práve naopak – naše politické postoje prezentujeme verejne a našou prácou sa snažíme pritiahnuť ľudí k odborovému hnutiu a všetkým libertínskym a progresívnym organizáciám.

Štát, pokúšajúci sa brutálne potlačiť svojich ostrých kritikov, koná podľa primitívnej logiky a pomocou represívnych zložiek označuje za podozrivých tých, ktorí otvorene vyjadrili svoje libertínske presvedčenie. Celý prípad uzatvára ich uväznením a verejnosti predostiera falošný obraz o účinnosti represívnych zložiek.

Nehanebné konanie orgánov štátu môžeme vidieť už v prvých momentoch zatknutia našich kamarátov, protizákonnom prehľadávaní ich bytov, zastrašovaní ich rodín a prehnaných obvineniach z medzinárodného terorizmu.

Aj keď nepodporujeme konanie teraz už známej anarchistickej skupiny „Crni Ilija“ (Čierny Ilija), nemôžeme to, čo sa stalo, označiť za „medzinárodný terorizmus“, pretože terorizmus má už v definícii ohrozenie života civilistov, zatiaľ čo v tomto prípade nebol nikto ani zranený a škody na majetku boli len symbolické.

Je jasné, že táto štátom vytvorená fraška je len spôsob, ako zastrašiť každého, kto sa rozhodne poukázať na nespravodlivosť a beznádejný stav súčasnej spoločnosti.

V časoch všeobecného sociálneho otupenia jednotlivci siahajú k najneuveriteľnejším, niekedy dokonca sebazničujúcim akciám, aby sa predrali cez mediálnu blokádu a dostali svoj prípad do centra pozornosti – spomeňme si napríklad na pracujúcich, ktorí si odrezali a zjedli vlastné prsty, alebo na nešťastného zúfalca, ktorý hrozil, že v srbskom prezidentskom úrade aktivuje ručný granát – títo ľudia chceli poukázať na svoje problémy v širšom sociálnom priestore.

Nedovoľme, aby nás presvedčili, že symbolický akt solidarity, aj keď vyjadrený nevhodným spôsobom, či iné vyjadrenie nesúhlasu ľudí, ktorým nezostali žiadne práva, by sa mali považovať za antisociálne a teroristické činy.

Vyjadrujeme solidaritu zatknutým kamarátom a ich rodinám a chceme počuť pravdu o tomto prípade!

SLOBODU ANARCHOSYNDIKALISTOM!

Anarhosindikalistička inicijativa

5. 9. 2009

Related Link: http://www.inicijativa.org
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]