user preferences

Recent articles by "Black Flag"
This author has not submitted any other articles.
Recent Articles about Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος Λαϊκοί Αγώνες

Η εκλογική συ&#... May 27 23 by Αργύρης Αργυριάδης

Ρομά και επαν&#... Dec 12 22 by Γιάννης Βολιάτης

Ιανός: Ο διπρό&... Feb 20 22 by Αργύρης Αργυριάδης

Ενημέρωση για τη μάχη με τη φωτιά

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Λαϊκοί Αγώνες | Νέα author Sunday August 23, 2009 21:45author by "Black Flag" Report this post to the editors

Καίγεται ό,τι απέμεινε

Η προπαγάνδα τις αμέσως επόμενες ώρες θα φουντώσει με τη βοήθεια των ρουφιάνων δημοσιογράφων. Καλούμε όλες και όλους να παρεμβαίνουν δυναμικά σε κάθε προσπάθεια προβοκάτσιας, παραπληροφόρησης και φωτογράφισης-ενοχοποίησης του κινήματος.

Συντρόφισσες και σύντροφοι, η κατάσταση αυτή τη στιγμή σε ότι έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της φωτιάς έχει ως εξής. Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ρίχνουν όλο το βάρος στην σωτηρία και προστασία σπιτιών και κτιρίων σε διάφορες περιοχές, ενώ έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια να σωθεί δάσος. Μεμονωμένοι πυροσβέστες, εθελοντές δασοπυροσβέστες και εθελοντές υπάλληλοι των δήμων δίνουν ακόμα μάχη για να σώσουν το τελευταίο πράσινο. Η μάχη αυτή όμως είναι άνιση μιας και δεν υπάρχουν ισχυρά μέσα.

Η Πεντέλη έχει εγκαταλειφθεί στο έλεος για χάρη των σπιτιών της Εκάλης, της Κηφισιάς και άλλων αγαπημένων περιοχών της οικονομικής και πολιτικής ηγεσίας. Όταν δεν συντονίζονται για να προστατέψουν τη βίλα κάποιου επώνυμου, επικρατεί το απόλυτο χάος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που ήρθαν από την επαρχία δεν ξέρουν που να πάνε και με ποιόν να μιλήσουν και αν δεν ήταν οι εθελοντές να τους οδηγήσουν, θα βρίσκονταν ακόμα στο stand by. Οι πλούσιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στα χέρια μεταναστών οικιακών βοηθών οι οποίοι πανικοβλημένοι περιμένουν στις αυλές κάποιον να τους πάρει και να τους οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

Στους ασυρμάτους των πυροσβεστικών ακούγονται διαρκώς εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων ώστε να μεταφέρονται οι δυνάμεις για να προστατέψουν συγκεκριμένα σπίτια πολύ συγκεκριμένων προσώπων. Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι δεν είναι λίγοι οι πυροσβέστες που αγνοούν τη φωνή που ουρλιάζει στον ασύρματο και παραμένουν στη μάχη για να σωθεί το τελευταίο κομμάτι δάσους. Οι υπόλοιποι κάτοικοι στη συντρηπτική τους πλειοψηφία ασχολούνται με τη σωτηρία του τσιμέντου και όχι με τη σωτηρία των δέντρων. Μένουν μέχρι την τελευταία στιγμή μέσα στα αυθαίρετα σπίτια τους και αυτό εμποδίζει τα εναέρια μέσα να ρίξουν με τον τρόπο που πρέπει νερό.

Είναι πολύ επικίνδυνο να ρίχνεται νερό αν δεν είναι σίγουρο ότι έχει εκκενωθεί η περιοχή, καθώς είναι μεγάλος ο όγκος του νερού που πέφτει με δύναμη και μπορεί να σκοτώσει επιτόπου. Τα συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα γιατί μπλοκάρουν με τα links τους στενούς δρόμους και δεν μετακινούνται παρόλο που βλέπουν την υδροφόρα να περιμένει. Μόνο η δυναμική παρέμβαση τους πείθει να αποφασίσουν να τα μαζέψουν και να κάνουν στην άκρη. Έχει κινητοποιηθεί τεράστια αστυνομική δύναμη η οποία βοηθάει την πυροσβεστική στο να σώζει συγκεκριμένα σπίτια που είναι εμφανές ότι επιλέγονται με βάση τον ιδιοκτήτη τους.

Η συμπεριφορά των δυνάμεων του κράτους στο μέτωπο της φωτιάς είναι εντελώς ακανόνιστη και μετατοπίζονται σε εντελώς άσχετες περιοχές μόνο και μόνο για να σώσουν ένα κτήμα ενός διάσημου καθάρματος. Οι μπάτσοι παραπληροφορούν συστηματικά τους εθελοντές και τους υπαλλήλους των δήμων στέλνοντάς τους οπουδήποτε εκτός από τα μέτωπα της φωτιάς. Έχουν πιάσει όλα τα κεντρικά σταυροδρόμια και περάσματα και οδηγούν όσους ξέρουν να πολεμάνε τη φωτιά μακριά της. Όσο αφορά τις ομάδες των μπάτσων και άλλων υπηρεσιών που παρακολουθούν τους συντρόφους, όσο περνάει η ώρα δείχνουν να ενδιαφέρονται πιο πολύ στο να σώσουν το τομάρι τους παρά να ακολουθήσουν το σχέδιο του Μαρκογιαννάκη για παρουσίαση κάποιων συντρόφων ως εμπρηστών που συλλαμβάνονται επιτόπου.

Παρ' όλα αυτά παραμένουν στα σημεία και συνεχίζουν να δυσκολεύουν το έργο όλων ενώ εμποδίζουν με τα οχήματά τους τα δρομολόγια των υδροφόρων. Υπάρχουν προφορικές πληροφορίες τις τελευταίες δύο ώρες από διαφορετικούς και άσχετους μεταξύ τους εθελοντές και πυροσβέστες ότι είδαν μπάτσους να πετάνε σακούλες με γκαζάκια σε σημεία όπου είναι φωτιά σε εξέλιξη. Οι μαρτυρίες αυτές δεν αμφισβητούνται γιατί προέρχονται από ανθρώπους που δεν έχουν κανένα λόγο να πουν τέτοια ψέματα αυτή την ώρα.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους συντρόφους που βρίσκονται από την Παρασκευή στα μέτωπα. Έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και αυτοπροστασίας και οι μπάτσοι δεν έχουν την παραμικρή πιθανότητα να βάλουν σε εφαρμογή το βρώμικο σχέδιό τους.

Όσες και όσοι σύντροφοι δεν μπορούν για λόγους γνώσεων, εκπαίδευσης και φυσικής κατάστασης να βοηθήσουν στα μέτωπα της φωτιάς, καλούνται να βοηθήσουν στο εξίσου σοβαρό μέτωπο της αντιπληροφόρησης.

Η προπαγάνδα τις αμέσως επόμενες ώρες θα φουντώσει με τη βοήθεια των ρουφιάνων δημοσιογράφων. Καλούμε όλες και όλους να παρεμβαίνουν δυναμικά σε κάθε προσπάθεια προβοκάτσιας, παραπληροφόρησης και φωτογράφισης-ενοχοποίησης του κινήματος.

Για την ώρα κλείνουμε με το χαιρετισμό που απεύθυνε εθελοντής δασοπυροσβέστης στους συναδέλφους του μέσω του ασυρμάτου, βλέποντας πούλμαν με ΜΑΤ να αποχωρεί όπως όπως χαμηλότερα: "Κρίμα που φεύγουν οι κοπρίτες, καίγεται που καίγεται ο τόπος τουλάχιστον ας μυρίσει χοιρινό αντί για καμμένα δέντρα!".

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]