user preferences

Π-ρίζα: η ταυτότητά μας

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Νέα author Friday August 21, 2009 23:31author by καλώδιο Report this post to the editors


Η π-ρίζα είναι μία συλλογικότητα πολιτών


http://priza.squat.gr/2009/06/26/%ce%b7-%cf%84%ce%b1%cf...f%82/

http://priza.squat.gr/

prizacollectivity@gmail.com

Η ταυτότητα μας
Posted in Π-ρίζα on June 26th, 2009 by saras

Η π-ρίζα είναι μία συλλογικότητα πολιτών, οι οποίοι κουράστηκαν από τις ατελείωτες “εξεγέρσεις” των τηλεοπτικών μας καναπέδων. Ως πολίτες αναγνωρίζουμε στους εαυτούς μας το δικαίωμα της αντίστασης και του αγώνα, σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο για την απελευθέρωση μας.

Σε μία εποχή που το ανάστημα του ανθρώπου μετριέται με το ύψος των τραπεζικών λογαριασμών, που οι προσωπικές και συλλογικές αξίες μετατρέπονται σε θέαμα, και η δημοκρατία είναι συνώνυμο της κυριαρχίας και της αποβλάκωσης. Σε έναν κόσμο όπου το διαφορετικό καταστέλεται ως εχθρικό, η αλληλεγγύη μετατρέπεται σε τηλεοπτική ελεημοσύνη, και η ελευθερία ταυτίζεται με την υπερ-κατανάλωση και την εξατομίκευση. Σε έναν πλανήτη όπου η εκμετάλλευση, η φτώχεια, και η δυστυχία, χωνεύονται με τη συνοδεία COCA-COLA, εμείς αποφασίσαμε να ενώσουμε τις ζωές μας, με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε ελλαδικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, για την αξιοπρέπεια μας.

Θεωρούμε ότι οι παραδοσιακές μορφές οργάνωσης της ζωής, που βασίζονται στην ιεραρχία ανάμεσα σε αφεντικά και εργάτες, σε πολιτικούς εκπροσώπους και υπήκοους, σε αρχηγούς και μέλη, σε ειδικούς και ανειδίκευτους, σε καθηγητές και μαθητές, σε άνδρες και γυναίκες, δεν μπορούν να αποτελέσουν τα θεμέλια μίας κοινωνίας ανάμεσα σε ελεύθερους δημιουργούς.

Η απελευθέρωση συνδέεται με την αντι-ιεραρχική και άμεσα δημοκρατική οργάνωση της καθημερινότητας μας, στη συλλογικότητα, στον εργασιακό χώρο, στο σχολείο, στην οικογένεια, στην πολιτική, στον πολιτισμό, στις καθημερινές μας σχέσεις. Η αλληλεγγύη, η συνεργασία και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα του κάθε ανθρώπου είναι οι αξίες με βάση τις οποίες πράττουμε και σκεφτόμαστε ελεύθερα.

Στην π-ριζα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι επιθυμούν τη δημιουργία μίας κοινωνίας ελεύθερων δημιουργών, ανεξάρτητα από τις πολιτικές, θρησκευτικές ή πολιτιστικές ταυτότητες τους. Καθένας είναι ελεύθερος να συμμετέχει στη ζωή της συλλογικότητας, με όποιο τρόπο επιθυμεί αρκεί να σέβεται τις αρχές της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της αλληλεγγύης και της διαφορετικότητας.

Δε θα επιτρέψουμε σε κανένα πολιτικό ή άλλο κοινωνικό χώρο, ατομικά ή συλλογικά, να καπελώσει το εγχείρημα μας.

Η δημιουργία νέων θεσμών αυτο-οργάνωσης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής είναι ένας από τους στόχους μας. Επιδιώκουμε τη συνεργασία και το συντονισμό της δράσης μας με άλλες συλλογικότητες, ομάδες, κινήσεις, κινήματα σε ελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο. Θεωρούμε ότι αυτός ο συντονισμός μπορεί να οδηγήσει σε μία ομοσπονδία δίκτυο αυτόνομων συλλογικοτήτων, που από κοινού θα βάλουν τα θεμέλια για την έφοδο στο μέλλον.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Freedom/Libertad #6

Front page

Exigimos la presentación con vida de David Venegas Reyes

Irã: prenúncio de mais uma invasão imperialista.

Solidarity with the Sparks!

Perú: Ollanta Humala y el gobierno nacionalista

الأناركيون و الإشتراكيون الثوريون في مصر 

Which way forward for the 99%?

A 10 años del levantamiento de diciembre de 2001

מותו של משליך אבנים

Los libertarios vuelven a la Federación de Estudiantes de la Universidad de Chile (FECH)

Un paso adelante, ¿dos atrás? Balance político del 2011 en Colombia

بيان تضامن التحرريين الأممين مع نضال شعب م

Iran-Israel: non aux menaces de guerre de l’Etat israélien

L'ora dei banchieri

Να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα

Semana de Lucha (14-18 Nov) contra el Pacto Social y por la Huelga General

A un año de la muerte de Georges Fontenis

The Egyptian military council promotes sectarian strife and massacres protestors

Build on the Anarchist and Revolutionary Potentialities of the Occupy Wall Street Movement.

Intimidación Policial y Detención de 24 Compañeros en Oaxaca de Magón, México

نداء من اجل ملتقى أممي في تونس

6 settembre, sciopero generale di lotta e indignazione

Sobre el encuentro de Barrancabermeja: un paso adelante para el movimiento popular colombiano

London burns - causes & consequences of the riots - an anarchist perspective

Los libertarios y las Bases para un Acuerdo Social por la Educación Chilena

Latest News

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Νέα | gr

Mon 13 Feb, 19:54

browse text browse image

1utusox.jpg imageΠαρέμβαση αλληλεγ ... 15:53 Sat 20 Nov by αλληλέγγυες/οι 0 comments

Opinion and Analysis

imageΑπό το μιτάτο στην π... Dec 24 by Ευάγριος Αληθινός 0 comments

imageΗγεμονίσκοι εν δρά&#... Sep 29 by Ανείπωτος 0 comments

imageΚαθεστώς διαρκούς &#... Jan 01 by Γιώργος Μεριζιώτης 0 comments

imageΑναρχικές όψεις τη&#... Oct 13 by aixmi 0 comments

imageΓια το δικαίωμα στη ... Sep 26 by Φάλιες - ελευθεριακό δίχτυο στην πόλη 0 comments

more >>
© 2005-2012 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]