user preferences

Η σιωπή δε μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday July 12, 2009 20:11author by Εφημεριδα δρομου Απατρις Report this post to the editors

Αλληλεγγύη στο Athens indymedia

κειμενο αλληλεγγυης στο Athens indymedia και σε ολα τα μεσα αντιπληροφορησης. Η σιωπή δε μπορεί να αλλάξει τον κόσμο-Αλληλεγγύη στα μέσα αντιπληροφόρησης

« Το ανθρώπινο είδος δεν αντέχει πάρα πολλή πραγματικότητα»
(Τόμας Έλιοτ τέσσερα κουαρτέτα)

Η στοχευμένη επίθεση και αξίωση φίμωσης από τον ιδιωτικό εμπορικό γερμανικών συμφερόντων) ΟΤΕ εναντίον του Athens indymedia.org, πέρα από υποκριτική είναι φανερά κατευθυνόμενη από τη κρατική εξουσία και το ακροδεξιό, φασιστικό παρακράτος. Και ο πιο αδαείς χρήστης του διαδιχτύου γνωρίζει ότι το Athens indymedia δεν έχει καμιά σχέση με εμπορικούς σκοπούς ενώ η χρήση που ο ίδιος ο οργανισμός επικαλείται ( για ακαδημαϊκούς σκοπούς )στην ουσία δεν καταστρατηγείται γιατί βασική αρχή της ακαδημαϊκής γνώσης είναι η ελευθερία του λόγου και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών όπως αυτή τη δίδαξαν ακαδημαϊκοί δάσκαλοι από την εποχή του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη.

Η υποκριτική και κυβερνητικά κατευθυνόμενη αξίωση του ΟΤΕ δεν έχει καμία βάση και για το λόγο ότι στους σέρβερς του Ε.Μ.Π. εκτός της ακαδημαϊκής ερευνητικής κοινότητας φιλοξενούνται ιστοσελίδες όπως και φόρουμ όλων των πολιτικών φοιτητικών παρατάξεων,(ανάμεσα τους φυσικά και της κυβερνητικής ΔΑΠ) οι οποίες έχουν σαφή πολιτικό λόγο και βάση των λεγόμενων του ΟΤΕ ούτε αυτές έχουν σχέση με ερευνητικούς σκοπούς. Η αναφορά μας σε αυτές δεν έχει σκοπό να ζητήσει την οποιαδήποτε λογοκρισία τους, κάθε άλλο, αλλά να αναδείξει την εξουσιαστική ντιρεκτίβα του πρώην δημόσιου οργανισμού που σαν άλλος μονάρχης των ελληνικών τηλεπικοινωνιών αποφασίζει και διατάζει. Το ζήτημα δεν είναι αν κινδυνεύει η όχι το indymedia, το οποίο δεν κινδυνεύει από ένα πιθανό αποκλεισμό από τους σέρβερς του Ε.Μ.Π. γιατί πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Το ζήτημα είναι ότι με φασιστικές μεθόδους όπως αυτή κινδυνεύουμε σαν κοινωνία να αρχίσουμε να «μετράμε τα λόγια» μας, και να προσέχουμε τι λέμε ώστε αν η κριτική μας θίγει την εξουσία των λίγων και ισχυρών να κινδυνεύουμε με απρόβλεπτες συνέπειες για την ατομική μας ελευθερία. Εξάλλου αυτός είναι και ο αληθινός σκοπός της πρόσφατης γνωμοδότησης Σανιδά για τα blogs και τις ιστοσελίδες σχολιασμού, βουλώστε το και σκύψτε το κεφάλι αλλιώς ο νόμος καραδοκεί.

Δεν τρομάζουμε λοιπόν από μια απόπειρα φίμωσης ενός μέσου, αν κάτι μας θέτει σε συναγερμό είναι η διαρκείς επίθεση που δεχόμαστε σαν κοινωνία κάθε μέρα. Μια διαρκή επίθεση περιστολής των δικαιωμάτων μας και καταστολής σε ατομικό (κάμερες, λήψη DNA,κλπ) και συλλογικό επίπεδο. Οσο αφορά τα ΜΜΕ που έχουν ασχοληθεί τόσες μέρες με το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν είδαμε να δείχνουν την ανάλογη "ευαισθησία" (εκτός της αστικής Ελευθεροτυπίας) όταν στη πρόσφατη ειρηνική αντιρατσιστική πορεία που είχαν καλέσει αναρχικές συλλογικότητες , οι φασίστες της Χρυσής Αυγής κάτω από το «μανδύα» της "επιτροπής πολιτών" Αγ. Παντελεήμονα που με τόση στοργή έχει σκεπάσει το ΛΑΟΣ και η κυβέρνηση (επίσκεψη Μαρκογιαννάκη σε αυτούς ) επιτέθηκαν μέσα από τις γραμμές των ΜΑΤ και χέρι χέρι με τα μαντρόσκυλα της ΕΛ.ΑΣ. εκτόξευσαν μολότοφ στους διαδηλωτές . Για το γεγονός αυτό, κανένας εισαγγελέας δε διέταξε έρευνα, ούτε κανένας υπουργός η αρχηγός της αστυνομίας ΕΔΕ.

Στην αντίθετη περίπτωση δε, ο μοναδικός προφυλακισμένος της εξέγερσης του Δεκέμβρη Θ. Ηλιόπουλος ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος στα κολαστήρια της ελληνικής δημοκρατίας με μοναδική στημένη μαρτύρια κατηγορίας ενός αστυνομικού (ενώ δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες τον αθωώνουν), κατεβαίνει σε απεργία πείνας λόγο του ότι η αίτηση του για την απελευθέρωση του δεν έγινε δεκτή από το δικαστικό συμβούλιο με το σκεπτικό ότι παραμένει επικίνδυνος για τη δημοκρατία. Δυστυχώς ο άτυχος σύντροφος δεν είναι ούτε μέλος οργανωμένης ποινικής ομάδας μαφιόζων εγκληματιών, ούτε πολίτικος συνεργάτης του διευθυντηρίου της εν Ελλάδι Ζίμενς. Από την απαρχή της δημιουργίας του σύγχρονου νεοελληνικού κράτους βιώνουμε τη πιο ιδιόμορφη μορφή καπιταλισμού.

Ένας γραφειοκρατικός καπιταλισμός που περισσότερο θυμίζει Βυζαντινή και μωαμεθανή φεουδαρχία. Σίγουρα δεν θυμίζει δυτική κοινωνία και ακόμη πιο πολύ δεν αποτελεί τη συνέχεια της αρχαιοελληνικής σκέψης και δημοκρατίας όπως θέλουν να ονειρεύονται οι σύγχρονοι φασίστες που ζουν ανάμεσα μας. Σε αυτό τον τόπο επικρατούν οι επιχειρηματικές κάστες, οι πολιτικές οικογένειες, οι ρασοφόροι που θεωρούν κάθε χωράφι, βουνό και δάσος τσιφλίκι τους κληρονομημένο από τη παναγία, οι μεγαλοδικηγόροι, οι λογιστές, οι χειραγωγοί μεγαλοδημοσιογράφοι. Όλος αυτός ο συφερτός και τα πραγματικά αφεντικά τους, οι οικονομικοί παράγοντες ενοχλούνται σφόδρα από κάθε απόπειρα κριτικής και αποκάλυψης των πράξεων τους.

Αυτός όμως είναι ένας από τους ο σκοπούς της αντιπληροφόρησης και δε πρόκειται να μας βουλώσουν το στόμα έτσι εύκολα και κυρίως χωρίς κανένα κόστος και τίμημα για αυτούς.

Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ζουν ελεύθεροι και να διαχειρίζονται τις ζωές τους, χωρίς αφέντες, προστάτες και ανθρωποφύλακες, τόσο οι φωνές τους θα ακούγονται όλο και δυνατότερα , όλο και πιο πολύ μέχρι να πέσουν τα τείχη της εξουσιαστικής τους Ιεριχούς. Και αν μας κλέψουν τις φωνές πάντα θα υπάρχουν οι λέξεις. Αλληλεγγύη στο Athens indymedia οι φωνές μας δεν φυλακίζονται, ο λόγος μας δεν καταστέλλεται.

Εφημερίδα δρόμου Άπατρις

Ηράκλειο Κρήτης

Related Link: http://apatris.info
This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

Front page

Strike in Cachoeirinha

(Bielorrusia) ¡Libertad inmediata a nuestro compañero Mikola Dziadok!

DAF’ın Referandum Üzerine Birinci Bildirisi:

Cajamarca, Tolima: consulta popular y disputa por el territorio

Statement on the Schmidt Case and Proposed Commission of Inquiry

Aodhan Ó Ríordáin: Playing The Big Man in America

Nós anarquistas saudamos o 8 de março: dia internacional de luta e resistência das mulheres!

Özgürlüğümüz Mücadelemizdedir

IWD 2017: Celebrating a new revolution

Solidarité avec Théo et toutes les victimes des violences policières ! Non à la loi « Sécurité Publique » !

Solidaridad y Defensa de las Comunidades Frente al Avance del Paramilitarismo en el Cauca

A Conservative Threat Offers New Opportunities for Working Class Feminism

De las colectivizaciones al 15M: 80 años de lucha por la autogestión en España

False hope, broken promises: Obama’s belligerent legacy

Primer encuentro feminista Solidaridad – Federación Comunista Libertaria

Devrimci Anarşist Tutsak Umut Fırat Süvarioğulları Açlık Grevinin 39 Gününde

The Fall of Aleppo

Italia - Ricostruire opposizione sociale organizzata dal basso. Costruire un progetto collettivo per l’alternativa libertaria.

Recordando a César Roa, luchador de la caña

Prison Sentence to Managing Editor of Anarchist Meydan Newspaper in Turkey

Liberación de la Uma Kiwe, autonomía y territorio: una mirada libertaria para la comprensión de la lucha nasa

Misunderstanding syndicalism

American Anarchist and Wobbly killed by Turkey while fighting ISIS in Rojava

Devlet Tecavüzdür

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Διάφορα | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Sat 29 Apr, 07:45

browse text browse image

10461635_582176931902443_519685516801259604_n.jpg imageΥγεία και ψυχική υγ&... 19:48 Thu 12 Jun by Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης 0 comments

Τα τελευταία χρόνια είναι φανερό ότι το κράτος δεν έχει καμία πρόθεση να χρηματοδοτήσει τις δομές πρόνοιας για τους εργάτες και τις εργάτριες. Ήδη, εδώ και χρόνια, είχαμε τη καταβολή άλλοτε μικρότερου και άλλοτε μεγαλύτερου χρηματικού αντιτίμου για μια σειρά ιατρικών πράξεων, τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δομών πρόνοιας και την εξαίρεση ή τη δυσχερή πρόσβαση σε αυτές ενός μεγάλου κομματιού της εργατικής τάξης, δηλαδή των μετανάστων/τριων.

928913925927928932921922927925_15.jpg image"Πανοπτικόν" Νο 15 06:14 Thu 18 Aug by Dmitri 0 comments

Κυκλοφόρησε πριν κάποιο διάστημα το 15ο τεύχος του περιοδικού "Πανοπτικόν" από τη θεσσαλονίκη, όπως πάντα με ενδιαφερουσα ύλη.

efimerida7_9_2010_2.jpg imageΤοπική Αυτοδιοίκη ... 19:13 Fri 15 Oct by Ανοιχτή Συνέλευση από ΧΩΡΙΑ ΒΔ Κρήτης 0 comments

Αυτή η νέα πραγματικότητα μπορεί να σηματοδοτήσει την αφετηρία ακόμα και της ανατροπής της καθιερωμένης μορφής κοινωνικής οργάνωσης. Πριν οδηγηθούμε στο απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, είναι καιρός να αυτοοργανωθούμε αμφισβητώντας τις εκ των άνω επιβεβλημένες δομές καταπίεσης έτσι ώστε να κερδίσουμε τη χαμένη μας δύναμη. Αυτή τη δύναμη που πηγάζει από τα κάτω, από την αδιαμεσολάβητη πρόσωπο με πρόσωπο δημοκρατία, που τόσο φοβούνται οι σύγχρονοι φύλαρχοι-δήμαρχοι, αυτήν που στοχεύει στην ελευθεριακή αυτοθέσμιση της κοινωνίας.

textΓια μια αντιεκλογι&#... 19:26 Sat 12 Sep by Σύντροφοι 0 comments

Κάποιοι σύντροφοι που στις εκλογές του 2007 κινηθήκαμε αντι-εκλογικά, με εργαλείο την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ενάντια στον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία της κάλπης», καλούμε σε συνάντηση – συζήτηση για να επαναλάβουμε μια ανάλογη παρέμβαση και σε αυτές τις εκλογές.

textΗ αντιπληροφόρηση &#... 20:14 Tue 07 Jul by Συλλογικότητες athens.indymedia.org και patras.indymedia.org 0 comments

Όσα αστικά δικαιωμάτα και αν θεσμίσετε για να μπορείτε έπειτα να καταπατήσετε, όπως εν προκειμένω το ταλαίπωρο «δικαίωμα στην πληροφόρηση», το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα θα συνεχίσει να αυτοθεσμίζεται και να αυτοαμύνεται όπως αυτό, ακηδεμόνευτα, επιλέγει

textΘα συνεχίσουμε την &... 17:51 Wed 18 Mar by Ελευθεριακή Οροσειρά στο Νότο 0 comments

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΨΩΜΙΑΔΗ ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ αυτή την φορά φωτιά στό περίπτερο της 74χρονης Χαρίκλειας Ανανιάδου

textNational Opera House occupied 17:27 Sat 07 Feb by ELS 0 comments

National Opera House occupied in Athens and turned into counterinformation and resistance base

textΓια αλληλεγγύη και &... 17:57 Sun 14 Dec by Πρωτοβουλία Αναρχικών 0 comments

Πρωτοβουλία αναρχικών για την αλληλεγγύη και στήριξη της Χαρίκλειας Ανανιάδου.

textΜην ξερογλύφεστε! 19:55 Wed 21 May by VILLA AMALIAS 0 comments

ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΑ ΦΩΤΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΦΩΤΙΕΣ & ΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ

text«Φιλοσοφία, Θρησκεί&... 18:29 Sun 24 Dec by Dmitri («Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης») 0 comments

Το βιβλίο με τίτλο «Φιλοσοφία, Θρησκεία, Ηθική» - Α’ Τόμος, των έργων του Μιχαήλ Μπακούνιν, σε μετάφραση Ζήση Σαρίκα, από τις εκδόσεις «Πανοπτικόν».

more >>

imageΚύπρος: Συμβουλιακ&#... Feb 08 by Γιώργος Κολέμπας 0 comments

Το κυπριακό πρόβλημα υπάρχει και είναι άλυτο εδώ και πολλές γενιές. Η δυσκολία του εκφράζεται και με τη λαϊκή ρήση που επαναλαμβάνεται όταν δεν υπάρχει συμφωνία σε κάτι: «λες και έχουμε να λύσουμε το Κυπριακό!», αναφωνούμε.
Εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Κολέμπα, από το ιστολόγιο τοπικοποίηση

imageΤο προφανές θα μας σ... Aug 02 by Eφημερίδα δρόμου "Άπατρις" 0 comments

Eίμαστε άραγε διατεθειμένοι να προσφέρουμε τις δυνάμεις μας για να ανακουφίσουμε τη χρεωκοπία ενός κράτους που όχι μόνο δεν υπηρετεί πια τους πολίτες αλλά ως βρυκόλακας τους ρουφά το αίμα για να ταΐσει τα πλοκάμια του παγκόσμιου τραπεζικού κήτους;

imageΣημειώσεις για του&#... Feb 13 by Andrew Flood 0 comments

Έχοντας γράψει ένα μεγάλο κομμάτι για την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, είδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει συνασπισμό με ό,τι έχει περιγραφεί ως αντι-μεταναστευτικό δεξιό (ή ακόμη και ακροδεξιό) κόμμα, τους Ανεξάρτητους Έλληνες (ή ANEΛ). Οι ΑΝΕΛ τηρούν μια ισχυρή αντιευρωπαϊκή στάση, αλλά στο επίπεδο του να βλέπουν τους Έλληνες ως θύματα «διεθνούς συνωμοσίας». Έχουν εκλέξει 15 βουλευτές, κάτι που δίνει έναν συνασπισμό με μια ισχυρή πλειοψηφία με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ενώ τα δύο κόμματα έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν. Πιθανώς το γεγονός αυτό καθώς και η σθεναρή στάση των ΑΝΕΛ κατά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι οι λόγοι που ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε ότι η αντιμεταναστευτική τους πολιτική δεν αποτελεί κάτι σημαντικό.

imageΑντίλογος στο Κράτ&#... Jan 23 by Dmitri 0 comments

Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στο δεύτερο τεύχος της πολιτικής επιθεώρησης «Κοινωνικός Αναρχισμός» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις συνεργατικές εκδόσεις Κουρσάλ (http://koursal.wordpress.com/2013/12/07/127/). Εδώ αναδημοσιεύεται στην πλήρη μορφή του, χωρίς τις περικοπές που έγιναν στην έντυπη έκδοση για λόγους οικονομίας χώρου.

imageΉ με τα κωλόπαιδα ή μ... Mar 08 by Πρόταγμα 0 comments

Όταν το ρήμα εκτοπίζεται και άρχουν παντού τα επίθετα, θετά παιδιά της συμμορφώσεως και του διακοσμημένου ψεύδους, τέλματα εκτείνονται εκεί όπου ο σπόρος έπιπτε ως σπέρμα. Μα τότε, ω, τότε δικαιολογούνται –τι λέγω, ευλογούνται όλου του κόσμου οι θυμοί.
Α. Εμπειρίκος

more >>

imageΥγεία και ψυχική υγ&... Jun 12 0 comments

Τα τελευταία χρόνια είναι φανερό ότι το κράτος δεν έχει καμία πρόθεση να χρηματοδοτήσει τις δομές πρόνοιας για τους εργάτες και τις εργάτριες. Ήδη, εδώ και χρόνια, είχαμε τη καταβολή άλλοτε μικρότερου και άλλοτε μεγαλύτερου χρηματικού αντιτίμου για μια σειρά ιατρικών πράξεων, τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των δομών πρόνοιας και την εξαίρεση ή τη δυσχερή πρόσβαση σε αυτές ενός μεγάλου κομματιού της εργατικής τάξης, δηλαδή των μετανάστων/τριων.

image"Πανοπτικόν" Νο 15 Aug 18 MACG (personal capacity) 0 comments

Κυκλοφόρησε πριν κάποιο διάστημα το 15ο τεύχος του περιοδικού "Πανοπτικόν" από τη θεσσαλονίκη, όπως πάντα με ενδιαφερουσα ύλη.

imageΤοπική Αυτοδιοίκη ... Oct 15 0 comments

Αυτή η νέα πραγματικότητα μπορεί να σηματοδοτήσει την αφετηρία ακόμα και της ανατροπής της καθιερωμένης μορφής κοινωνικής οργάνωσης. Πριν οδηγηθούμε στο απόλυτο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, είναι καιρός να αυτοοργανωθούμε αμφισβητώντας τις εκ των άνω επιβεβλημένες δομές καταπίεσης έτσι ώστε να κερδίσουμε τη χαμένη μας δύναμη. Αυτή τη δύναμη που πηγάζει από τα κάτω, από την αδιαμεσολάβητη πρόσωπο με πρόσωπο δημοκρατία, που τόσο φοβούνται οι σύγχρονοι φύλαρχοι-δήμαρχοι, αυτήν που στοχεύει στην ελευθεριακή αυτοθέσμιση της κοινωνίας.

textΓια μια αντιεκλογι&#... Sep 12 0 comments

Κάποιοι σύντροφοι που στις εκλογές του 2007 κινηθήκαμε αντι-εκλογικά, με εργαλείο την «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ενάντια στον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία της κάλπης», καλούμε σε συνάντηση – συζήτηση για να επαναλάβουμε μια ανάλογη παρέμβαση και σε αυτές τις εκλογές.

textΗ αντιπληροφόρηση &#... Jul 07 0 comments

Όσα αστικά δικαιωμάτα και αν θεσμίσετε για να μπορείτε έπειτα να καταπατήσετε, όπως εν προκειμένω το ταλαίπωρο «δικαίωμα στην πληροφόρηση», το ευρύτερο ανταγωνιστικό κίνημα θα συνεχίσει να αυτοθεσμίζεται και να αυτοαμύνεται όπως αυτό, ακηδεμόνευτα, επιλέγει

more >>
© 2005-2017 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]