user preferences

Απειλούνται με εκκένωση στην Πολωνία

category Πολωνία / Τσεχία / Σλοβακία | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Sunday May 10, 2009 21:54author by φδπ Report this post to the editors

Αλληλεγγύη στις καταλήψεις

Δράση αλληλεγγύης στις καταλήψεις Rozbrat kai Elba

H λασπολογία του κράτους σε συνεργασία με μμε για αυτόνομους χώρους και καταλήψεις συνεχίζεται σε πανευρωπαικό επίπεδο. Το εγχώριο θέμα με την επαπειλούμενη καταστολή των καταλήψεων λίγο πολύ γνωστοποιήθηκε με πολύμορφες κινήσεις και θα υπάρξουν και επόμενες αν χρειάστει.

Λίγο πιό μακριά, στην Πολωνία, 2 απ'τις πιο γνωστές καταλήψεις της χώρας απειλούνται σοβαρά με εκκένωση τους τελευταίους μήνες. Η Rozbrat στο Πόζναν και η Elba στην Βαρσοβία είναι αυτές που έχουν μπεί στο μάτι των πολωνικών Αρχών.

Η δράση των καταλήψεων με κοινωνικά χαρακτηριστικά ενοχλεί για ακόμη μία φορά και οι χώροι οι συγκεκρίμενοι πολλές φορές μπαίνουν εμπόδιο στην οικοδομική ανάπλαση του σύγχρονου καπιταλιστικού μοντέλου ανάπτυξης με ότι αυτό συνεπάγεται.

Για τις 9/5 στο Πόζναν είχε οριστεί πορεία αλληλεγγύης στην ιστορική κατάληψη Rozbrat (κατάληψη που φτάνει τα 15 χρόνια ζωης) όπως και σήμερα 6/5 είναι η πανευρωπαικά καλεσμένη μέρα δράσεων αλληλεγγύης στην Rozbrat.

Στο πλαίσιο των παραπάνω δράσεων λοιπόν, νωρίτερα το πρωί σήμερα και λίγη ώρα πριν ανοίξει στο κοινό το γραφείο του Γενικού Προξενείου της Πολωνίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μια ομάδα συντρόφων "επικεφτήκαμε" το γραφείο αυτό με τον τρόπο μας.

Κολλήσαμε την πόρτα με αφρο πολυουρεθάνης, βουλώσαμε τις κλειδαριές και γράψαμε συνθήματα αλληλεγγύης στα ελληνικά και στα πολωνικά στον γύρω χώρο.

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙ Σ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ROZBRAT ΚΑΙ ELBA ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ

Αλληλέγγυοι/ες

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]