user preferences

Κάτω ο μιλιταρισμός!

category Ινδονησία / Φιλιππίνες / Αυστραλία | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Ανακοίνωση Τύπου author Monday April 27, 2009 22:22author by Melbourne Anarchist Communist Group - Anarkismoauthor email macg1984 at yahoo dot com dot au Report this post to the editors

Τέρμα στον αυστραλιανό ιμπεριαλισμό!

Για να εξαλείψουμε τον πόλεμο και τον μιλιταρισμό για πάντα πρέπει να καταργήσουμε όλους τους στρατούς με μια εργατική επανάσταση που θα καταργήσει το Κράτος και τον καπιταλισμό σε όλο τον κόσμο και θα εγκαθιδρύσει τον ελευθεριακό κομμουνισμό. Δεν θα χρειαστεί τίποτε άλλο – αλλά δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο επίσης.
noalaguerra_1.jpg



Μια τουρκική παραλία

Στις 25 Απρίλη 1915, αυστραλιανά και άλλα στρατεύματα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας επιχείρησαν μια απόβαση/επίθεση στην Τουρκία. Η απόβαση αυτή σχεδιάστηκε για να πετάξει έξω από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο την Οθωμανική Αυτοκρατορία και να λύσει τα χέρια της Ρωσικής Αυτοκρατορίας για να στείλει περισσότερα στρατεύματα εναντίον της Γερμανίας. Δεκάδες χιλιάδες νέοι θυσιάστηκαν στην πλευρά αυτή ενός μεγάλου πολέμου. Είχε ειπωθεί στους στρατιώτες αυτούς ότι πολεμούσαν για “το θεό, το βασιλιά και την πατρίδα” και ότι αυτός “ο πόλεμος θα ήταν το τέλος όλων των πολέμων”. Στην πραγματικότητα, ήταν πιόνια στο τραπέζι των δύο αντιμαχόμενων ιμπεριαλιστικών συμμαχιών – και οι ιμπεριαλιστές θα χτυπούσαν ξανά με έναν ακόμα πιο αιματηρό πόλεμο σχεδόν 20 χρόνια αργότερα.

Ένας ιμπεριαλιστικός στρατός

Πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα αυστραλιανά στρατεύματα είχαν χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της Βρετανικής Αυτοκρατορίας στους πολέμους του Σουδάν και της Νότιας Αφρικής. Μετά τον Α’ Παγκ. Πόλεμο, οι Αυστραλοί καπιταλιστές έγιναν πιο φιλόδοξοι όσον αφορά τους ίδιους και βάλθηκαν να αποκτήσουν τον έλεγχο της Νέα Γουινέα και όλης της περιοχής του Νότιου Ειρηνικού. Από τη στιγμή που οι ΗΠΑ αντικατέστησαν την Βρετανία ως τον μεγαλύτερο συνεργάτη του αυστραλιανού ιμπεριαλισμού, αυστραλιανά στρατεύματα έχουν σταλεί σε διάφορες περιοχές για να σκοτώσουν και να διατηρήσουν την εξουσία των ΗΠΑ. Σε αντάλλαγμα, οι αυστραλιανές κυβερνήσεις κέρδισαν την παραδοσιακή αυλή τους, το Νότιο Ειρηνικό, και μόλις πρόσφατα το Ανατολικό Τιμόρ.

Εδώ και Έξω

Σήμερα, οι αυστραλιανές στρατιωτικές δυνάμεις σταθμεύουν στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Ανατολικό Τιμόρ, τα Νησιά Σολομώντα – και τη Βόρεια Επικράτεια (Northern Territory). Στο Ιράκ και το Αφγανιστάν βοηθούν στην υποδούλωση των χωρών αυτών όπου οι ΗΠΑ επιθυμούν να κυριαρχήσουν. Ιρακινό και αφγανικό αίμα πληρώνει το τίμημα για την αυστραλιανή κυριαρχία στο Νότιο Ειρηνικό. Στο Ανατολικό Τιμόρ και τα Νησιά Σολομώντα, η αυστραλιανή στρατιωτική αποστολή είναι πιο χρήσιμη στον αυστραλιανό καπιταλισμό. Εκεί οι κυβερνήσεις που εγκαθιδρύονται είναι υποχείρια, ενώ οι ντόπιοι πελάτες των Αυστραλών μαθαίνουν πώς να εξασφαλίζουν το ότι οι φτωχοί θα γίνονται φτωχότεροι – τρανό παράδειγμα γι’ αυτό αποτελούν τα πετρέλαια του Ανατολικού Τιμόρ. Και τέλος, στην Northern Territory η παρουσία του στρατού εγγυάται καθεστώς κυριαρχίας των Αυστραλών καπιταλιστών ώστε να ολοκληρωθεί η ακόμα μη ολοκληρωμένη κλοπή της γης των ιθαγενών κατοίκων. Οι Αυστραλοί στρατιώτες έχουν πολύ βρώμικες δουλιές να κάνουν και εδώ και έξω.

Κάτω ο μιλιταρισμός

Ο στρατός καθώς αποτελεί το όχημα για το ξέσπασμα εξωτερικών πολέμων, αποτελεί, επίσης, την τελευταία γραμμή της άμυνας ενάντια σε ένα λαό που έχει θέσει στόχο ν’ αλλάξει τους κοινωνικούς θεσμούς. Δεν έχει καμιά θέση σε μια δίκαιη και ειρηνική κοινωνία. Ο αυστραλιανός στρατός, που συνιστά ιμπεριαλιστική δύναμη και εδώ και έξω, δεν αποτελεί εξαίρεση. Για να εξαλείψουμε τον πόλεμο και τον μιλιταρισμό για πάντα πρέπει να καταργήσουμε όλους τους στρατούς με μια εργατική επανάσταση που θα καταργήσει το Κράτος και τον καπιταλισμό σε όλο τον κόσμο και θα εγκαθιδρύσει τον ελευθεριακό κομμουνισμό. Δεν θα χρειαστεί τίποτε άλλο – αλλά δεν χρειαζόμαστε τίποτε άλλο επίσης.

Τέρμα στον αυστραλιανό ιμπεριαλισμό!

25 Απρίλη 2009

Melbourne Anarchist Communist Group (MACG - Αναρχική Κομμουνιστική Ομάδα Μελβούρνης)

* Προκήρυξη που μοιράστηκε από τα μέλη της MACG στο κέντρο της Μελβούρνης στις 25 Απρίλη, ημέρα των ANZACs, δηλαδή του εκστρατευτικού σώματος Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας στα τουρκικά παράλια (Καλλίπολη) το 1915. Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 27 Απρίλη 2009.

# Το αγγλικό πρωτότυπο είναι στο http://www.anarkismo.net/article/12849

Related Link: http://melbourneanarchistcommunistgroup.org

This page has not been translated into 中文 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]