user preferences

Ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

category Διεθνή | Ιμπεριαλισμός / Πόλεμος | Έκκληση / Μάζεμα Υπογραφών author Wednesday March 11, 2009 07:20author by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις - Anarkismo Report this post to the editors

Αναρχοκομμουνιστική έκκληση

Κάνουμε έκκληση να διαδηλώσουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ παντού στον κόσμο και να συμμετέχουμε σε αντισυνόδους στο εναλλακτικό χωριό αντι-ΝΑΤΟ, από τη 1 ώς τις 5 Απρίλη, ώστε να αντιδράσουμε στις πολεμοκάπηλες και ιμπεριαλιστικές πολιτικές με διαδηλώσεις, δράσεις, συνελεύσεις και συζητήσεις. [Castellano] [English] [Français] [Italiano] [Deutsch] [العربية] [中文] [Nederlands] [Português]
cotan_2.jpg


Ενάντια στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ
Αναρχοκομμουνιστική έκκληση


Στην παρούσα οικονομική κρίση και την έλλειψη φυσικών πόρων, έχουν αναδυθεί διαμάχες και ένταση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων για το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο του κόσμου. Έτσι, οι δυτικές χώρες εντείνουν την κυριαρχία τους μέσω ενός από τα εργαλεία τους, το ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας το στην επιθετική και ιμπεριαλιστική τους πολιτική (Αφγανιστάν, Ιράκ, Γεωργία, Ουκρανία και πάει λέγοντας). Το ΝΑΤΟ, ηλικίας 60 χρόνων σήμερα, θα γιορτάσει τα γενέθλιά του στην Ετήσια Σύνοδό του στις 3 και 4 Απρίλη στα σύνορα Γαλλίας-Γερμανίας (στο Στρασβούργο και το κρατίδιο Μπάντεν-Μπάντεν) ισχυριζόμενο ότι είναι εκπρόσωπος της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας.

Το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε το 1949 με στόχο να ενώσει τη Βόρεια Αμερική και τη Δυτική Ευρώπη ενάντια στην τότε Σοβιετική Ένωση. Έχει ανακαλύψει ένα νέο ρόλο για τον εαυτό του από το 1989 μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Μπλοκ. Σύμφωνα με τον Σαρκοζί και την Μέρκελ, πρέπει να λάβει υπόψη του “τα επιπρόσθετα στρατιωτικά ζητήματα, την παγκόσμια οικονομική κατάσταση, την προμήθεια ενέργειας ή τα μεταναστευτικά θέματα” (1) Το ΝΑΤΟ γίνεται έτσι το όργανο της παγκόσμιας κυριαρχίας του δυτικού καπιταλισμού.

Ενώ τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα ενισχύουν την ιμπεριαλιστική επίθεση στο Αφγανιστάν, όπως τα αμερικανικά στρατεύματα στο Ιράκ, οι λαοί υποφέρουν εξαιτίας της καταπίεσης και εκ μέρους των ξένων στρατών και εκ μέρους των κυβερνήσεων-ανδρεικέλων που στοχεύουν να εξασφαλίσουν την αρπαγή των πόρων των χωρών αυτών από τις δυτικές πολυεθνικές. Ο στόχος του ΝΑΤΟ είναι να αντισταθεί στα ήδη διακυβευμένα λαϊκά συμφέροντα και τα δημοκρατικά τους δικαιώματα. Στις χώρες αυτές το ΝΑΤΟ αντιτίθεται στην πιθανότητα λαϊκής αυτο-οργάνωσης για αγώνα κατά της καταπίεσης και δημοκρατικής διαχείρισης των όρων ζωής.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυριαρχία των διεθνών οργανισμών (ΝΑΤΟ, Ε.Ε., ΔΝΤ, G8, G20, ΠΟΕ) που είναι τα εργαλεία κρούσης του καπιταλισμού ώστε να ενισχυθεί η εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων και των λαών.

Κάνουμε έκκληση να διαδηλώσουμε ενάντια στο ΝΑΤΟ παντού στον κόσμο και να συμμετέχουμε σε αντισυνόδους στο εναλλακτικό χωριό αντι-ΝΑΤΟ, από τη 1 ώς τις 5 Απρίλη, ώστε να αντιδράσουμε στις πολεμοκάπηλες και ιμπεριαλιστικές πολιτικές με διαδηλώσεις, δράσεις, συνελεύσεις και συζητήσεις.

- Ενάντια στον καπιταλισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον εξουσιασμό.
- Απόσυρση των ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων από όλο τον κόσμο.
- Αλληλεγγύη με τους καταπιεσμένους λαούς.
- Ελευθερία κινήσεων για όλους.

Federazione dei Comunisti Anarchici (Ιταλία)
Zabalaza Anarchist Communist Front (Νότια Αφρική)
Alternative Libertaire (Γαλλία)
Union Communiste Libertaire (Καναδάς)
North Eastern Federation of Anarchist-Communists (ΗΠΑ)
Common Cause (Καναδάς)
Anarchistische Gruppe "Solidarität von Unten" (Βερολίνο, Γερμανία)
Colectivo Luta Social (Πορτογαλία)




* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 10 Μάρτη 2009.

(1) Δήλωση των Σαρκοζί και Μέρκελ, στις 4 Φλεβάρη 2009.

This page has not been translated into العربية yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]