Benutzereinstellungen

Να πάψουν οι επιθέσεις

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Donnerstag Februar 26, 2009 18:50author by Διεθνής Καμπάνια για την παύση των επιθέσεωauthor email camadf at yahoo dot com dot mx Report this post to the editors

Ενάντια στους Μεξικανούς αγωνιστές

Εν όψει των επιθέσεων που δέχτηκε ο σύντροφος Abraham Ramirez Vazquez από το Μεξικό, οι σύντροφοι από την Ζαπατιστική - Μαγονιστική Ένωση ζητάνε να πιέσουμε τις μεξικανικές αρχές, τόσο στις χώρες μας όσο και στο Μεξικό, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις διαρκείς επιθέσεις που δέχονται οι φυλακισμένοι σύντροφοι.

Εν όψει των επιθέσεων που δέχτηκε ο σύντροφος Abraham Ramirez Vazquez από το Μεξικό, οι σύντροφοι από την Ζαπατιστική - Μαγονιστική Ένωση ζητάνε να πιέσουμε τις μεξικανικές αρχές, τόσο στις χώρες μας όσο και στο Μεξικό, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις διαρκείς επιθέσεις που δέχονται οι φυλακισμένοι σύντροφοι. Γι’ αυτό προτείνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας να ασκηθεί πίεση στις πρεσβείες του Μεξικού στην Ισπανία και αλλού, όπου διεξάγεται αυτή η καμπάνια. Οι μεξικανοί σύντροφοι που έχουν δεχτεί πολλά χτυπήματα, ξέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιεί η μεξικανική κυβέρνηση την διεθνή υποστήριξη που έχουν.

ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ

Στις 31 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, μια βαριά οπλισμένη ομάδα της κρατικής αστυνομίας της Οαχάκα, εισέβαλε στην φυλακή San Pedro Pochutla για να απαγάγει τον ιθαγενή μας σύντροφο και κρατούμενο Abraham Ramirez Vazquez. Ο σύντροφος Abraham, μαζί με δυο ακόμα ιθαγενείς, τον Joventino και Noel Garcia Cruz, κρατούνται από τις 15 Ιανουαρίου του 2005. την ημέρα εκείνη η αστυνομία της πολιτείας της Οαχάκα, άνοιξε πυρ ενάντια σε μια ομάδα πάνω από 80 ιθαγενών ανδρών γυναικών και παιδιών που πραγματοποιούσαν την ώρα εκείνη κοινοτική εργασία στην κοινότητα Santiago Xanica. Στην επίθεση αυτή πυροβόλησαν ενάντια στους 3 προαναφερθέντες, τραυματίζοντας τους σοβαρά.

Από εκείνη την στιγμή κρατούνται αδίκως, με κατασκευασμένες κατηγορίες για διακεκριμένη ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματικές βλάβες και απαγωγή. Το έγκλημα των συντρόφων μας ήταν ότι υπερασπίστηκαν τα βουνά, τα ήθη και τα έθιμά τους. Οι σύντροφοι είναι μέλη της Επιτροπής για την Υπεράσπιση των Ιθαγενικών Δικαιωμάτων του Santiago Xanica, οργάνωση που ανήκει στην Ζαπατιστική – Μαγονιστική Ένωση, την Λαϊκή Συνέλευση των λαών της Οαχάκα (APPO) ενώ συμμετέχει και στην 6η καμπάνια. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Abraham Ramirez Vazquez είναι ένας άνθρωπος με βαθιές ανθρωπιστικές και ελευθεριακές πεποιθήσεις, που τον έχουν ωθήσει πολλές φορές στον αγώνα ενάντια στις σωφρονιστικές αρχές για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει διατηρήσει επαφές και έχει γράψει πολλά γράμματα καλώντας τον λαό της Οαχάκα να αντισταθεί και να μην αφήνει την αξιοπρέπειά του να καταπατηθεί. Τα σίδερα της φυλακής δεν έχουν καταφέρει να τον κάνουν να σωπάσει.

Ο Abraham είναι επίσης διοργανωτής ενός προγράμματος λαϊκής κουζίνας στην φυλακή της Pochutla, καθώς σε αυτή την φυλακή οι κρατούμενοι δεν έχουν τραπεζαρία. Η δράση του αυτή τον έχει φέρει αντιμέτωπο με πολλές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και επιθέσεις από τις σωφρονιστικές αρχές. Εξαιτίας των προηγουμένων ζητάμε την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη του μεξικάνικου λαού και της παγκόσμιας κοινότητας ώστε να απαιτήσουμε από τον δολοφόνο Ulises Ruiz Ortiz και την δεξιά κυβέρνηση του Calderon την παύση της επίθεσης ενάντια στον σύντροφό μας Abraham Ramirez Vazquez και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων του Santiago Xanica.

- Στέλνοντας επιστολές στην κυβέρνηση, μέσω των πρεσβειών του Μεξικού στις χώρες σας και την στήριξή σας προκειμένου να διαδοθούν τα γεγονότα αυτά και να καταγγελθεί η παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

- Ζητώντας την άμεση μεταφορά του Abraham Ramirez Vazquez στην φυλακή της Pochutla.

- Την άμεση εκδίωξη του διευθυντή της φυλακής της Pochutla, Juan Noel Ramires Medina.

Καθιστούμε υπεύθυνο τον διευθυντή της φυλακής και τις κυβερνήσεις των Ulises Ruiz Ortiz και Felipe Calderon για οποιαδήποτε επίθεση δεχτεί ο σύντροφος Abraham Ramirez Vazquez.

Στείλτε τις επιστολές στις αντίστοιχες πρεσβείες καθώς και ένα αντίγραφο στην οργάνωσή μας (codedi98@yahoo.com.mx).

- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ SANTIAGO XANICA!

- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ SANTIAGO XANICA CODEDI-XANICA

ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΜΑΓΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

camadf@yahoo.com.mx

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Η κυβέρνηση του Ulises Ruiz Ortiz, έχει παραβιάσει και εξακολουθεί να παραβιάζει τα δικαιώματα μελών και κοινοτήτων που ανήκουν στην Επιτροπή για την Υπεράσπιση των Ιθαγενικών Δικαιωμάτων του Santiago Xanica (CODEDI-XANICA) χρησιμοποιώντας απειλές, κακοποιήσεις, εξαφανίσεις, αδικαιολόγητες μεταγωγές, επιθέσεις, ιδιαίτερα δε ενάντια στους Abraham Ramirez Vazquez, Noel Garcia Cruz και Joventino Garcia Cruz πολιτικούς κρατούμενους από τον Γενάρη του 2005.
Θεωρούμε την αναίτια μεταγωγή του Abraham Ramirez Vazquez σε φυλακές υψίστης ασφαλείας πράξη επιθετική. Η μεταγωγή αυτή είναι μια πράξη καταστολής ενάντια στην πολιτική και κοινωνική δουλειά που πραγματοποιούσε ο Abraham στις φυλακές της Pochutla, στα πλαίσια της οποίας ξεχωρίζει ο αγώνας για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Γι’ αυτό απαιτούμε την μεταφορά του στις φυλακές της Pochutla όπου βρίσκεται κοντά στην οικογένεια και τους φίλους του.
Επίσης απαιτούμε την απομάκρυνση του διευθυντή των φυλακών Juan Noel Ramires Medina, που παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε δημόσια την κατασταλτική πολιτική των μεξικανικών αρχών ενάντια σε όσους αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη στο Μεξικό και τον υπόλοιπο κόσμο.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ:
Διεθνής Καμπάνια για την παύση των επιθέσεων ενάντια στους αγωνιζόμενους κρατούμενους της Oaxaca (Μεξικό).

Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα:
Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 14
5ος όροφος
Αθήνα 10673
Ελλάδα

Τηλ: (30) 2107294780, 2107294781
Φαξ: (30) 2107294783

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
George Floyd: one death too many in the “land of the free”

Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου | gr

Mi 20 Jan, 15:24

browse text browse image

prisonersarestrikingnationwidesept9oaklandposterblackoutcollective.jpg imageΗΠΑ: Απεργία φυλακι&... 22:08 Mo 10 Sep by Διεθνές Συνδικ. Γραφείο 0 comments

Ως Διεθνές Συνδικαλιστικό Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα υπερασπιζόμαστε την ίση πληρωμή για ίση εργασία. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό κρατούμενοι που έχουν να υπομένουν την ίδια την φυλάκιση, να δέχονται και εργασιακή εκμετάλλευση. Θεωρούμε ευθέως υπεύθυνες τις πολιτείες που φυλακίζουν αυτούς τους ανθρώπους για αυτές τις πρακτικές.
Καταγγέλλουμε, επίσης, την πίεση και τις απειλές που ασκούν οι κρατικές δύναμης καταστολής προς τους απεργούς κρατουμένους, προκειμένου να καταστείλουν την κινητοποίηση τους και να φιμώσουν τις δράσεις τους.

sam_1998.jpg imageΣτο ίδιο (αμερικάνι&... 21:02 Sa 09 Mai by Συλλογικότητα για τον Κοινωνικό Αναρχισμό "Μαύρ&# 0 comments

Παρέμβαση στην είσοδο του Αμερικάνικου Προξενείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19.30 από 15 συντρόφους της Συλλογικότητας "Μαύρο & Κόκκινο" υπέρ των Εξεγερμένων της Βαλτιμόρης των Η.Π.Α. που δέχτονται την κρατική βία και καταστολή, με τις σχεδόν καθημερινές δολοφονίες κυρίως αφροαμερικανών από μπάτσους. Με το που φτάσαμε έξω από την εισοδο του εμπορικού κέντρου, οι ασφαλήτες που μας ακολούθησαν έδωσαν σήμα να κατέβουν τα ρολά στην Τσιμισκή, οπότε η κεντρική πύλη του εμπορικού κέντρου (στο κτήριο όπου στεγάζεται και το προξενείο) έμεινε κλειστή για μια ώρα που κράτησε η παρέμβαση. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο σε πολύ κόσμο που περνούσε από το σημείο ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια. Οι μπάτσοι δεν προσέγγισαν το σημείο, παρά μόνο με ασφαλήτες που επιτηρούσαν αλλά στα cb ακούστηκαν πολύ αγχωμένοι φοβούμενοι μην προβούμε σε κάποια κίνηση εναντίον της ϊερής αγελάδας" του προξενείου των ΗΠΑ.

textΣτόχος εκφοβισμού &#... 20:46 Do 24 Jun by Common Cause Ontario 0 comments

Ως αναρχικοί και αγωνιστές για την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε "την προώθηση της διατάραξης" του καπιταλιστικού status quo, με γνώμονα την αθάνατη δέσμευσή μας στη διεθνή ταξική πάλη και, εν τέλει, την επανάσταση.

textΑλληλεγγύη με τους &... 21:59 Sa 15 Mai by Αναρχοκομμουνιστικές οργανώσεις 0 comments

Παίρνουμε αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τους ανθρώπους αυτούς καθώς και να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και να υποβοηθήσουμε κάθε μελλοντική προσπάθεια για να σπάσει αυτό το κλίμα και να ηττηθεί η συμμαχία του πολιτικού γκαγκστερισμού, οι σε στυλ μαφίας παραστρατιωτικές ομάδες και ο ολιγαρχικός δεσποτισμός. Ο αγώνας του λαού της Oaxaca είναι και δικός μας αγώνας.

47633_42843_37500_untitled_3.jpg imageOaxaca: Νεκροί και αγνοού... 20:56 Do 29 Apr by Oaxaca: Νεκροί και αγνοούμενοι 0 comments

2-5 νεκροί, μέχρι και 22 αγνοούμενοι σε ενέδρα παραστρατιωτικών ενάντια σε καραβάνι αλληλεγγύης στην Οαχάκα (Μεξικό)

textΕνάντια στις αστυν&#... 20:42 Mo 01 Jun by Common Cause Hamilton 0 comments

...οι αναρχικοί αγωνίζονταν ανέκαθεν για την εξαφάνιση κάθε μορφής καταναγκασμού μέσα από τον αγώνα μας για έναν κόσμο πραγματικής ισότητας, ελευθερίας, ειρήνης και αρμονίας με το φυσικό περιβάλλον...

textΚλιμάκωση της κατα&#... 21:50 So 10 Mai by Αλληλέγγυες/οι 0 comments

Απαλλαγμένοι από το ρόλο του «επαίτη», για τον οποίο τους προόριζε η πολιτική και οικονομική εξουσία, προχωρούν μόνοι τους στο χτίσιμο της αυτονομίας τους, διαλύοντας τις σχέσεις εξουσίας, δημιουργώντας και όχι διακηρύττοντας την ουτοπία της εξέγερσης.

460_0___30_0_0_0_0_0_atencosmall.jpg imageΑλληλεγγύη στο Atenco 20:43 Mo 01 Sep by Colectivo contraimpunidad 0 comments

Στείλτε το όνομα, το επάγγελμά σας, το όνομα της πόλης και της χώρας σας στη διεύθυνση: contraimpunidad@gmail.com

textΛευτεριά στον Joaquin τώρ... 21:34 Do 03 Jul by Northeastern Federation of Anarchist Communists (NEFAC) 0 comments

Ο Joaquin Cienfuegos, ενεργό κοινοτικό στέλεχος και οργανωτής των Revolutionary Autonomous Communities, Copwatch Los Angeles and Anarchist People of Color, βρίσκεται σε κίνδυνο και χρειάζονται την υποστήριξή σας.

textΛευτεριά στον Joaquin Cienfuegos 21:31 Do 03 Jul by Michael Schmidt - ZACF 0 comments

Ο Joaquin είναι γνωστός σ’ εμάς μερικά χρόνια τώρα ως η φωνή της μαχητικότητας και του ριζοσπαστικού κινήματος στην περιοχή του Λος Άντζελες.

more >>

imageNicola Sacco και Bartolomeo Vanzetti Aug 22 by Μανιφέστο 0 comments

Πρώτος ο Sacco, πριν εκτελεστεί φώναξε «Ζήτω η αναρχία!» και πρόσθεσε πιο ήρεμος «αντίο γυναίκα μου, παιδιά μου και φίλοι μου». Ο Vanzetti στην ηλεκτρική καρέκλα είπε «Επιθυμώ να δηλώσω ότι είμαι αθώος. Ποτέ δεν διέπραξα έγκλημα, κάποιες αμαρτίες ναι, αλλά ποτέ έγκλημα. Σας ευχαριστώ για όσα κάνατε για μένα. Είμαι αθώος για όλα τα εγκλήματα, όχι μόνο γι’ αυτό αλλά για όλα. Είμαι ένας αθώος άνθρωπος. Τώρα επιθυμώ να συγχωρέσω ορισμένους ανθρώπους γι’ αυτό που μου κάνουν».

imageΗΠΑ: Απεργία φυλακι&... Sep 10 0 comments

Ως Διεθνές Συνδικαλιστικό Δίκτυο Αλληλεγγύης και Αγώνα υπερασπιζόμαστε την ίση πληρωμή για ίση εργασία. Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό κρατούμενοι που έχουν να υπομένουν την ίδια την φυλάκιση, να δέχονται και εργασιακή εκμετάλλευση. Θεωρούμε ευθέως υπεύθυνες τις πολιτείες που φυλακίζουν αυτούς τους ανθρώπους για αυτές τις πρακτικές.
Καταγγέλλουμε, επίσης, την πίεση και τις απειλές που ασκούν οι κρατικές δύναμης καταστολής προς τους απεργούς κρατουμένους, προκειμένου να καταστείλουν την κινητοποίηση τους και να φιμώσουν τις δράσεις τους.

imageΣτο ίδιο (αμερικάνι&... Mai 09 0 comments

Παρέμβαση στην είσοδο του Αμερικάνικου Προξενείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19.30 από 15 συντρόφους της Συλλογικότητας "Μαύρο & Κόκκινο" υπέρ των Εξεγερμένων της Βαλτιμόρης των Η.Π.Α. που δέχτονται την κρατική βία και καταστολή, με τις σχεδόν καθημερινές δολοφονίες κυρίως αφροαμερικανών από μπάτσους. Με το που φτάσαμε έξω από την εισοδο του εμπορικού κέντρου, οι ασφαλήτες που μας ακολούθησαν έδωσαν σήμα να κατέβουν τα ρολά στην Τσιμισκή, οπότε η κεντρική πύλη του εμπορικού κέντρου (στο κτήριο όπου στεγάζεται και το προξενείο) έμεινε κλειστή για μια ώρα που κράτησε η παρέμβαση. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο σε πολύ κόσμο που περνούσε από το σημείο ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια. Οι μπάτσοι δεν προσέγγισαν το σημείο, παρά μόνο με ασφαλήτες που επιτηρούσαν αλλά στα cb ακούστηκαν πολύ αγχωμένοι φοβούμενοι μην προβούμε σε κάποια κίνηση εναντίον της ϊερής αγελάδας" του προξενείου των ΗΠΑ.

textΣτόχος εκφοβισμού &#... Jun 24 Anarkismo 0 comments

Ως αναρχικοί και αγωνιστές για την κοινωνική δικαιοσύνη, έχουμε κάθε πρόθεση να συνεχίσουμε "την προώθηση της διατάραξης" του καπιταλιστικού status quo, με γνώμονα την αθάνατη δέσμευσή μας στη διεθνή ταξική πάλη και, εν τέλει, την επανάσταση.

textΑλληλεγγύη με τους &... Mai 15 Anarkismo 0 comments

Παίρνουμε αυτήν την ευκαιρία για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τους ανθρώπους αυτούς καθώς και να εκφράσουμε την υποστήριξή μας και να υποβοηθήσουμε κάθε μελλοντική προσπάθεια για να σπάσει αυτό το κλίμα και να ηττηθεί η συμμαχία του πολιτικού γκαγκστερισμού, οι σε στυλ μαφίας παραστρατιωτικές ομάδες και ο ολιγαρχικός δεσποτισμός. Ο αγώνας του λαού της Oaxaca είναι και δικός μας αγώνας.

imageOaxaca: Νεκροί και αγνοού... Apr 29 0 comments

2-5 νεκροί, μέχρι και 22 αγνοούμενοι σε ενέδρα παραστρατιωτικών ενάντια σε καραβάνι αλληλεγγύης στην Οαχάκα (Μεξικό)

more >>
© 2005-2021 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]