Anarkismo.net     http://www.anarkismo.net

Να πάψουν οι επιθέσεις

category Βόρεια Αμερική / Μεξικό | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday February 26, 2009 18:50author by Διεθνής Καμπάνια για την παύση των επιθέσεωauthor email camadf at yahoo dot com dot mx

Ενάντια στους Μεξικανούς αγωνιστές

Εν όψει των επιθέσεων που δέχτηκε ο σύντροφος Abraham Ramirez Vazquez από το Μεξικό, οι σύντροφοι από την Ζαπατιστική - Μαγονιστική Ένωση ζητάνε να πιέσουμε τις μεξικανικές αρχές, τόσο στις χώρες μας όσο και στο Μεξικό, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις διαρκείς επιθέσεις που δέχονται οι φυλακισμένοι σύντροφοι.

Εν όψει των επιθέσεων που δέχτηκε ο σύντροφος Abraham Ramirez Vazquez από το Μεξικό, οι σύντροφοι από την Ζαπατιστική - Μαγονιστική Ένωση ζητάνε να πιέσουμε τις μεξικανικές αρχές, τόσο στις χώρες μας όσο και στο Μεξικό, προκειμένου να μπει ένα τέλος στις διαρκείς επιθέσεις που δέχονται οι φυλακισμένοι σύντροφοι. Γι’ αυτό προτείνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας να ασκηθεί πίεση στις πρεσβείες του Μεξικού στην Ισπανία και αλλού, όπου διεξάγεται αυτή η καμπάνια. Οι μεξικανοί σύντροφοι που έχουν δεχτεί πολλά χτυπήματα, ξέρουν ότι είναι πολύ σημαντικό να συνειδητοποιεί η μεξικανική κυβέρνηση την διεθνή υποστήριξη που έχουν.

ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΜΕΞΙΚΟΥ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ

Στις 31 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα, μια βαριά οπλισμένη ομάδα της κρατικής αστυνομίας της Οαχάκα, εισέβαλε στην φυλακή San Pedro Pochutla για να απαγάγει τον ιθαγενή μας σύντροφο και κρατούμενο Abraham Ramirez Vazquez. Ο σύντροφος Abraham, μαζί με δυο ακόμα ιθαγενείς, τον Joventino και Noel Garcia Cruz, κρατούνται από τις 15 Ιανουαρίου του 2005. την ημέρα εκείνη η αστυνομία της πολιτείας της Οαχάκα, άνοιξε πυρ ενάντια σε μια ομάδα πάνω από 80 ιθαγενών ανδρών γυναικών και παιδιών που πραγματοποιούσαν την ώρα εκείνη κοινοτική εργασία στην κοινότητα Santiago Xanica. Στην επίθεση αυτή πυροβόλησαν ενάντια στους 3 προαναφερθέντες, τραυματίζοντας τους σοβαρά.

Από εκείνη την στιγμή κρατούνται αδίκως, με κατασκευασμένες κατηγορίες για διακεκριμένη ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματικές βλάβες και απαγωγή. Το έγκλημα των συντρόφων μας ήταν ότι υπερασπίστηκαν τα βουνά, τα ήθη και τα έθιμά τους. Οι σύντροφοι είναι μέλη της Επιτροπής για την Υπεράσπιση των Ιθαγενικών Δικαιωμάτων του Santiago Xanica, οργάνωση που ανήκει στην Ζαπατιστική – Μαγονιστική Ένωση, την Λαϊκή Συνέλευση των λαών της Οαχάκα (APPO) ενώ συμμετέχει και στην 6η καμπάνια. Πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Abraham Ramirez Vazquez είναι ένας άνθρωπος με βαθιές ανθρωπιστικές και ελευθεριακές πεποιθήσεις, που τον έχουν ωθήσει πολλές φορές στον αγώνα ενάντια στις σωφρονιστικές αρχές για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων. Κατά την διάρκεια όλων αυτών των ετών έχει διατηρήσει επαφές και έχει γράψει πολλά γράμματα καλώντας τον λαό της Οαχάκα να αντισταθεί και να μην αφήνει την αξιοπρέπειά του να καταπατηθεί. Τα σίδερα της φυλακής δεν έχουν καταφέρει να τον κάνουν να σωπάσει.

Ο Abraham είναι επίσης διοργανωτής ενός προγράμματος λαϊκής κουζίνας στην φυλακή της Pochutla, καθώς σε αυτή την φυλακή οι κρατούμενοι δεν έχουν τραπεζαρία. Η δράση του αυτή τον έχει φέρει αντιμέτωπο με πολλές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και επιθέσεις από τις σωφρονιστικές αρχές. Εξαιτίας των προηγουμένων ζητάμε την ευαισθητοποίηση και την αλληλεγγύη του μεξικάνικου λαού και της παγκόσμιας κοινότητας ώστε να απαιτήσουμε από τον δολοφόνο Ulises Ruiz Ortiz και την δεξιά κυβέρνηση του Calderon την παύση της επίθεσης ενάντια στον σύντροφό μας Abraham Ramirez Vazquez και την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων του Santiago Xanica.

- Στέλνοντας επιστολές στην κυβέρνηση, μέσω των πρεσβειών του Μεξικού στις χώρες σας και την στήριξή σας προκειμένου να διαδοθούν τα γεγονότα αυτά και να καταγγελθεί η παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

- Ζητώντας την άμεση μεταφορά του Abraham Ramirez Vazquez στην φυλακή της Pochutla.

- Την άμεση εκδίωξη του διευθυντή της φυλακής της Pochutla, Juan Noel Ramires Medina.

Καθιστούμε υπεύθυνο τον διευθυντή της φυλακής και τις κυβερνήσεις των Ulises Ruiz Ortiz και Felipe Calderon για οποιαδήποτε επίθεση δεχτεί ο σύντροφος Abraham Ramirez Vazquez.

Στείλτε τις επιστολές στις αντίστοιχες πρεσβείες καθώς και ένα αντίγραφο στην οργάνωσή μας (codedi98@yahoo.com.mx).

- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ SANTIAGO XANICA!

- ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΙΘΑΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ SANTIAGO XANICA CODEDI-XANICA

ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΜΑΓΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ

camadf@yahoo.com.mx

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ

Η κυβέρνηση του Ulises Ruiz Ortiz, έχει παραβιάσει και εξακολουθεί να παραβιάζει τα δικαιώματα μελών και κοινοτήτων που ανήκουν στην Επιτροπή για την Υπεράσπιση των Ιθαγενικών Δικαιωμάτων του Santiago Xanica (CODEDI-XANICA) χρησιμοποιώντας απειλές, κακοποιήσεις, εξαφανίσεις, αδικαιολόγητες μεταγωγές, επιθέσεις, ιδιαίτερα δε ενάντια στους Abraham Ramirez Vazquez, Noel Garcia Cruz και Joventino Garcia Cruz πολιτικούς κρατούμενους από τον Γενάρη του 2005.
Θεωρούμε την αναίτια μεταγωγή του Abraham Ramirez Vazquez σε φυλακές υψίστης ασφαλείας πράξη επιθετική. Η μεταγωγή αυτή είναι μια πράξη καταστολής ενάντια στην πολιτική και κοινωνική δουλειά που πραγματοποιούσε ο Abraham στις φυλακές της Pochutla, στα πλαίσια της οποίας ξεχωρίζει ο αγώνας για τα δικαιώματα των κρατουμένων. Γι’ αυτό απαιτούμε την μεταφορά του στις φυλακές της Pochutla όπου βρίσκεται κοντά στην οικογένεια και τους φίλους του.
Επίσης απαιτούμε την απομάκρυνση του διευθυντή των φυλακών Juan Noel Ramires Medina, που παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα των κρατουμένων.
Θα συνεχίσουμε να καταγγέλλουμε δημόσια την κατασταλτική πολιτική των μεξικανικών αρχών ενάντια σε όσους αγωνίζονται για την κοινωνική δικαιοσύνη στο Μεξικό και τον υπόλοιπο κόσμο.
ΥΠΟΓΡΑΦΗ:
Διεθνής Καμπάνια για την παύση των επιθέσεων ενάντια στους αγωνιζόμενους κρατούμενους της Oaxaca (Μεξικό).

Πρεσβεία του Μεξικού στην Ελλάδα:
Πλατεία Φιλικής Εταιρείας 14
5ος όροφος
Αθήνα 10673
Ελλάδα

Τηλ: (30) 2107294780, 2107294781
Φαξ: (30) 2107294783

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch

http://www.anarkismo.net/article/12234

Anarkismo.net is a international anarchist-communist news service