user preferences

Συλλήψεις (06/12/08- 28/12/08)

category Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Νέα author Monday December 29, 2008 11:47author by Αλληλέγγυος Report this post to the editors

Συλλήψεις: 246 – Προφυλακίσεις: 67

Οι προσαγωγές φυσικά ήταν πολλές χιλιάδες και αδύνατον να υπολογιστούν, γι’ αυτό και δεν αναφέρονται.

ΑΘΗΝΑ: 50 μετανάστες που συνελήφθησαν το πρώτο τριήμερο της εξέγερσης σίγουρα καταδικάστηκαν σε 18μηνη φυλάκιση σε δίκες δίχως διερμηνείς και πάνε για απέλαση, (κάθε μέρα κατά τα άλλα γίνονται συλλήψεις, υπάρχει θολή εικόνα ακόμα). Επίσης, στις 7/12 έγιναν 7 συλλήψεις για πλημμελήματα [ο ανήλικος θα δικαστεί στις 29/01 και οι 6 ενήλικες στις 26/06], στις 9/12 έγιναν 2 συλλήψεις και ορίστηκε τακτική δικάσιμος, στις 11/12 προφυλακίστηκαν 5 άτομα [3 έλληνες και 2 μετανάστες] και στις 15/12 προφυλακίστηκαν άλλα 4 άτομα (σύμφωνα με το blog της κατάληψης της ΑΣΟΕΕ και συντρόφους). Στις 18/12 συνελήφθησαν 8 άτομα που κατηγορούνται για κακουργήματα (ο ένας προφυλακίστηκε) (σύμφωνα με συντρόφους).

ΒΟΛΟΣ: 6 Συλλήψεις (οι 5 ανήλικοι και θα δικαστούν στις 26 Φεβρουαρίου – ο ενήλικος καταδικάστηκε σε 2 χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση με αναστολή, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 1,000 ευρώ – σύμφωνα με τα media).

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 6 Συλλήψεις (5 ανήλικοι που αφέθηκαν με περιοριστικούς όρους και θα δικαστούν στις 19 Μαρτίου – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους και media).

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: 22 Συλλήψεις [11 γονείς για παραμέληση ανηλίκου, 7 ανήλικοι (με τους 4 να είναι υποχρεωμένοι να βλέπουν τον επίτροπο ανηλίκων μια φορά το μήνα), και 4 ενήλικες εκ των οποίων οι 2 με κακουργήματα έχουν περιοριστικούς όρους (1500 ευρώ εγγύηση ο καθένας που με τα παράβολα φτάνει περίπου τα 2200 και υποχρεωτική παρουσία στην αστυνομία δύο φορές το μήνα) – σύμφωνα με συντρόφους).

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 21 Συλλήψεις (3 ανήλικοι θα πάνε 13 Φεβρουαρίου 2009 για δικαστήριο – οι υπόλοιποι, οι περισσότεροι αλλοδαποί, πέρασαν ήδη αυτόφωρο, καταδικάστηκαν και κανείς μάλλον δεν είναι προφυλακισμένος, μάλλον ο αριθμός είναι μεγαλύτερος – σύμφωνα με το blog της κατάληψης της ΑΣΟΕΕ).\

ΚΑΒΑΛΑ: 2 Συλλήψεις (μία στις 8/12 και μία στις 10/12 – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: 1 Σύλληψη ανηλίκου (του επιβλήθηκε πρόστιμο 4,500 ευρώ για φθορές – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με τα media).

ΚΟΖΑΝΗ: 34 Συλλήψεις (οι 3 προφυλακισμένοι: Ζιάμπρας, Παπαδημητρίου, Μάρκου – φυλακές στα Γρεβενά – υπάρχει και σοβαρά τραυματίας συλληφθέντας από έγκαυμα στη μύτη από δακρυγόνο, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην Αθήνα – σύμφωνα με δικηγόρους, συντρόφους και το blog της ΑΣΟΕΕ).

ΛΑΡΙΣΑ: 25 Συλλήψεις (οι 19 διώκονται με τον αντιτρομοκρατικό νόμο και οι 6 για κλοπές κτλ – οι 17 από τους 25 συλληφθέντες είναι μαθητές – οι 4 από τους συλληφθέντες είναι ενήλικες προφυλακισμένοι – στον Κορυδαλλό και στην Αυλώνα – σύμφωνα με δικηγόρους και συντρόφους).

ΠΑΤΡΑ: 21 Συλλήψεις (οι 9 ανήλικοι, μάλλον κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: 7 Συλλήψεις (σύμφωνα με δικηγόρους και συντρόφους).

ΡΕΘΥΜΝΟ: 1 Σύλληψη (στις 15/12, συνελήφθη ο ανήλικος και ο πατέρας του μηνύθηκε για παραμέληση ανηλίκου – κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με τα media).

ΡΟΔΟΣ: 18 Συλλήψεις [οι 7 έγιναν στις 08/12 (ελεύθεροι με ορισμό δικασίμου και εγγυήσεις), οι 10 στις 09/12 (δύο ανήλικοι, τρεις μαθητές, τρεις φοιτητές και δύο ιδιωτικοί υπάλληλοι, ελεύθεροι με εγγύηση 5.000 ευρώ και 1 φορά το μήνα τμήμα οι ενήλικοι, μια φορά το μήνα στον επιμελητή ανηλίκων οι μικροί ) και την Πέμπτη 10/12 πιάστηκε ένας 17χρονος για τη μολότωφ στο δικαστικό μέγαρο, που κρατήθηκε μέχρι χτες (Τετάρτη 17/10) οπότε απολογήθηκε και αφέθηκε (η σύλληψη έγινε με βάση βίντεο από κινητό μάρτυρα). Μηνύσεις και από το δήμο Ροδίων, κατηγορίες για παραμέληση ανηλίκου και εναντίον των γονιών των ανηλίκων – σύμφωνα με τα media].

ΧΑΝΙΑ: 6 Συλλήψεις (κανείς προφυλακισμένος – σύμφωνα με συντρόφους).

Δεν έγιναν συλλήψεις στις εξής πόλεις όπου έλαβαν χώρα συγκρούσεις, πορείες ή απλές διαμαρτυρίες: Σέρρες, Χαλκίδα, Γιάννενα, Βέροια, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη [σύμφωνα με συντρόφους από τις πόλεις αυτές], Δράμα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Φλώρινα, Χίος, Μυτιλήνη, Κόρινθος, Κεφαλονιά, Λαμία, Αγρίνιο, Ναύπακτο, Νάουσα, Σύρος, Άμφισσα, Σάμος, Κέρκυρα, Άρτα, Καλαμάτα, Σπάρτη, Τρίπολη, Μεσολόγγι, Πύργος, Ηγουμενίτσα, Ικαρία. [σύμφωνα με τα (τοπικά) media και συντρόφους στο indymedia].

Οι προσαγωγές φυσικά ήταν πολλές χιλιάδες και αδύνατον να υπολογιστούν, γι’ αυτό και δεν αναφέρονται.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
Freedom/Libertad #6

Front page

Exigimos la presentación con vida de David Venegas Reyes

Irã: prenúncio de mais uma invasão imperialista.

Solidarity with the Sparks!

Perú: Ollanta Humala y el gobierno nacionalista

الأناركيون و الإشتراكيون الثوريون في مصر 

Which way forward for the 99%?

A 10 años del levantamiento de diciembre de 2001

מותו של משליך אבנים

Los libertarios vuelven a la Federación de Estudiantes de la Universidad de Chile (FECH)

Un paso adelante, ¿dos atrás? Balance político del 2011 en Colombia

بيان تضامن التحرريين الأممين مع نضال شعب م

Iran-Israel: non aux menaces de guerre de l’Etat israélien

L'ora dei banchieri

Να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα

Semana de Lucha (14-18 Nov) contra el Pacto Social y por la Huelga General

A un año de la muerte de Georges Fontenis

The Egyptian military council promotes sectarian strife and massacres protestors

Build on the Anarchist and Revolutionary Potentialities of the Occupy Wall Street Movement.

Intimidación Policial y Detención de 24 Compañeros en Oaxaca de Magón, México

نداء من اجل ملتقى أممي في تونس

6 settembre, sciopero generale di lotta e indignazione

Sobre el encuentro de Barrancabermeja: un paso adelante para el movimiento popular colombiano

London burns - causes & consequences of the riots - an anarchist perspective

Los libertarios y las Bases para un Acuerdo Social por la Educación Chilena

Latest News

Ελλάδα / Τουρκία / Κύπρος | Καταστολή / Φυλακές | Νέα | gr

Tue 14 Feb, 01:38

browse text browse image

Το σήμα της ASI imageΣερβία: Σύλληψη ανα&... 02:38 Sun 06 Sep by Λευτέρης Αλφάδης 0 comments

απεργός πείνας επί 43 μέρες! imageΆμεση απελευθέρωσ ... 00:37 Sun 23 Aug by @ 0 comments

1y7qef2.jpg imageΑλληλεγγύη στο Θοδ&#... 02:00 Fri 21 Aug by Αλληλεγγύη 0 comments

text42 μέρες απεργίας πεί... 21:31 Thu 20 Aug by Dmitri 0 comments

parembasi01.png imageΗράκλειο Κρήτης: Δρ&... 13:50 Thu 20 Aug by Solid@rity 0 comments

textΑπόπειρα εμπρησμο ... 19:22 Sat 25 Jul by Φάμπρικα Υφανέτ 0 comments

textΣυλλήψεις (από 06/12/08 μέ`... 17:34 Mon 22 Dec by "Κάποιοι" 0 comments

textΟι ώς τώρα συλλήψει&... 19:21 Sat 20 Dec by "Καταμετρητής" 0 comments

textΕν ψυχρώ δολοφονία 1... 18:09 Sun 07 Dec by "Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης" 1 comments

textΛευτεριά στους Ismail Saygi κ&... 19:40 Tue 08 Apr by Αλληλέγγυοι 0 comments

more >>

Opinion and Analysis

textΗ χαμένη τιμή της Φα... Jan 17 by Κώστας Δεσποινιάδης 0 comments

textΠέρα απο την αιτία υ... Dec 08 by Όρα Μηδέν 0 comments

textΔεν υπάρχουν προβο&#... Dec 28 by Αυτόνομο Στέκι 0 comments

textΚαλά Χριστούγεννα! Dec 25 by Κάποιοι-ες 0 comments

textΚι όμως η σφαίρα εξο... Dec 22 by Αυτόνομο Στέκι 0 comments

more >>
© 2005-2012 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]