user preferences

Συντονισμός Αναρχικών Ομάδων (CGA)

category Γαλλία / Βέλγιο / Λουξεμβούργο | Αναρχικό κίνημα | Ανακοίνωση Τύπου author Tuesday October 14, 2008 20:02author by CGA Report this post to the editors

Νέα αναρχική ομοσπονδία στη Γαλλία

Τι είναι ο Συντονισμός Αναρχικών Ομάδων (CGA);


Είμαστε μια ειδική αναρχική οργάνωση, στόχος της οποίας είναι ο ελευθεριακός κομμουνισμός. Ο CGA είναι ομοσπονδία ομάδων και συνδέσμων οι οποίοι έχουν ομοσπονδιοποιηθεί μέσω μιας κοινής βάσης αρχών και λειτουργίας.

Ομαδοποιώντας συντρόφισσες και συντρόφους, έχοντας συνείδηση της αναγκαιότητας του να οργανωθούμε προκειμένου να αγωνιστούμε ενάντια σε ό,τι μας καταπιέζει και στο πλαίσιο μιας επαναστατικής προοπτικής, ο CGA προσανατολίζεται στο να αποτελέσει ένα εργαλείο για την υλοποίηση ενός διπλού στόχου:

- Την προώθηση των αναρχικών πρακτικών καθώς και ενός κοινωνικού σχεδίου: ευνοώντας την εμφάνιση χώρων και πρακτικών αυτο-οργάνωσης και άμεσης δημοκρατίας, όπως επίσης και αξιοποιώντας το σχέδιο ρήξης με τον καπιταλισμό και το Κράτος. Για να επιτευχθεί αυτό, προσπαθούμε να διαδώσουμε όσο το δυνατό περισσότερο τις ιδέες μας - οι οποίες εμπεριέχουν το ελευθεριακό σχέδιο - σε αντίθεση με την κυρίαρχη ιδεολογία και ενάντια σε όλες τις μορφές αλλοτρίωσης.

- Τη διευκόλυνση της εμφάνισης και της ανάπτυξης λαϊκών κοινωνικών αγώνων, οι οποίοι θα έχουν ως αντικείμενό τους την προάσπιση των συνθηκών ζωής και εργασίας των λαϊκών τάξεων, όπως επίσης και την επανασύνδεση με τις κοινωνικές κατακτήσεις, στο πλαίσιο της άμεσης δράσης (direct action) και σε ρήξη με την εκλογική τακτική (electoralism). Αυτές οι κοινωνικές κατακτήσεις θα επιτρέψουν την εφαρμογή και την εδραίωση στην πράξη εξισωτικών κοινωνικών τάσεων καθώς και την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης. Η συμμετοχή στους λαϊκούς αγώνες αποτελεί για μας μια από τις θεμελιώδεις πτυχές της αντίληψής μας για τον οργανωμένο αναρχισμό, τον αναρχισμό εκείνο που για μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κοινωνική πραγματικότητα και όχι ένα ελιτίστικο και εκτός χρόνου ιδανικό. Η αντίληψή μας για τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη/μπουρζουαζία, τον καπιταλισμό, το Κράτος, τα ρατσιστικά και ανδροκρατικά συστήματα, τη θρησκευτική καταπίεση, είναι αποφασιστικά διεθνιστική, όντας πεπεισμένοι/ες ότι τα σύνορα, ο ιμπεριαλισμός και οι πόλεμοι είναι τα όπλα στα χέρια των κυρίαρχων τάξεων σε διεθνές επίπεδο για να να διαιρούν τους/τις εκμεταλλευομένους/ες και τους/τις κυριαρχούμενους/ες σύμφωνα με το παλαι «καλό» ρητό «διαίρει και βασίλευε».

Είναι σε αυτό το πνεύμα που αναζητούμε τη δημιουργία ισχυρών δεσμών με άλλες οργανώσεις σε διεθνές επίπεδο, ώστε να οικοδομήσουμε την απαραίτητη διεθνή αλληλεγγύη των καταπιεσμένων και να διδαχτούμε με αμοιβαίο τρόπο από τους αγώνες και τις αναλύσεις που αναπτύσσονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

This page has not been translated into Dansk yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]