user preferences

Αντικρίζει εκκένωση

category Πολωνία / Τσεχία / Σλοβακία | Καταστολή / Φυλακές | Ανακοίνωση Τύπου author Thursday October 02, 2008 22:07author by Rozbratauthor address http://rozbrat.org/english.htm Report this post to the editors

Η κατάληψη Rozbrat

Είναι ξεκάθαρο από όλη την πληροφόρηση που παρέχεται εκεί ότι η κατάληψη αποτελεί σημαντικό μέρος του αναρχικού κινήματος της Πολωνίας.
Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους ελεύθερους χώρους σε όλη την Ευρώπη αποκτά σημασία και πάλι.

Η κατάληψη Rozbrat στο Poznanξεκίνησε πριν 14 χρόνια. Είναι η παλαιότερη κατάληψη στην Πολωνία στην οποία στεγάζονται περίπου 20 άτομα, αλλά αυτοί που φροντίζουν και δραστηριοποιούνται εκεί είναι πολύ περισσότεροι.

Η κατάληψη Rozbrat είναι ένα κέντρο κοινωνικών, πολιτιστικών και πολιτικών δραστηριοτήτων του αναρχικού κινήματος της χώρας, συνδεδεμένο κυρίως με την Αναρχική Ομοσπονδία.

Η Rozbrat θα τεθεί σε λίγο υπό δημοπρασία και έτσι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκκένωσης.

Έως τώρα, κυρίως ως αποτέλεσμα μιας νομικής διαδικασίας, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί και η ημέρα της δημοπρασίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

“Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για το κτίριο. Αλλά όμως δεν περιμένουμε παθητικά, χρειαζόμαστε ακόμα την υποστήριξή σας, οργανώνουμε πάρα πολλές δραστηριότητες στην κατάληψη στις οποίες είναι ευπρόσδεκτος ο καθένας, αλλά ο κόκκινος συναγερμός χτυπάει!”, λένε οι καταληψίες.

Ο δικηγόρος της κατάληψης έχει πάρει πληροφορίες ότι ο δικαστικός κλητήρας/εισπράκτορας του χρέους έχει ήδη στείλει την αναφορά του στους αρμόδιους καθώς και πλήρη ντοκουμέντα στο δικαστήριο ώστε να ορισθεί η ημερομηνία της δημοπρασίας. Η ημέρα αυτή ίσως είναι κοντά. Το οικόπεδο όπου βρίσκεται το κτίριο της Rozbrat ίσως πουληθεί.

Η εκστρατεία υπό την επωνυμία “Η Rozbrat μένει εδώ!" δεν ήταν και τόσο επιτυχής τους τελευταίους μήνες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφυσηχάσουμε.

Ζητάμε από όλους εσάς να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να μας υποστηρίξετε όποτε το χρειαστούμε. Η στάση μας είναι αδιάλλακτη: δεν θα παραδοθούμε χωρίς αγώνα!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το αγγλόφωνο μέρος της ιστοσελίδας της κατάληψης στο http://rozbrat.org/english.htm για μια ματιά στις δραστηριότητές μας. Είναι ξεκάθαρο από όλη την πληροφόρηση που παρέχεται εκεί ότι η κατάληψη αποτελεί σημαντικό μέρος του αναρχικού κινήματος της Πολωνίας.

Η αλληλεγγύη ανάμεσα στους ελεύθερους χώρους σε όλη την Ευρώπη αποκτά σημασία και πάλι.

* Ελληνική μετάφραση “Ούτε Θεός-Ούτε Αφέντης”, 2 Οκτώβρη 2008.

This page has not been translated into 中文 yet.

This page can be viewed in
English Italiano Deutsch
© 2005-2024 Anarkismo.net. Unless otherwise stated by the author, all content is free for non-commercial reuse, reprint, and rebroadcast, on the net and elsewhere. Opinions are those of the contributors and are not necessarily endorsed by Anarkismo.net. [ Disclaimer | Privacy ]